Budapest, 2018. október 31. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) vezérszónoka felszólal az egyes belügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. október 31-én. MTI/Soós Lajos
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vadai Ágnes, DK politikusa szerint Orbán Viktor új vezérkari főnöke, Böröndi Gábor történelemhamisítással rontja Magyarország kapcsolatát Lengyelországgal és a NATO-val.

Böröndi Gábort azért kritizálják, mert úgy vélekedett, hogy a náci Németország 1939-es támadása Lengyelország ellen csupán egy lokális háború volt, pedig ez az esemény vezetett a második világháború kirobbanásához.

Az Árnyékkormány, melyet Dobrev Klára vezet, követeli, hogy Böröndi Gábor azonnal mondjon le vagy legyen menesztve a Magyar Honvédség vezetői pozíciójából.

Orbán vezérkari főnöke katonához méltatlan módon, az orbáni propaganda jegyében nyilvánosan mentegette a lengyeleket megtámadó náci Németországot.

A vezérkari főnök zavaros és hamis nyilatkozatai, valamint háborús retorikája súlyos károkat okozott a hadsereg tekintélyének és működőképességének.

Mindez azért vált ki különösen nagy felháborodást, mert Magyarország szomszédjában éppen háború zajlik az orosz agresszió következtében, és az orbáni infláció súlyos megélhetési válságba taszította az országot – véli a DK.

Az Árnyékkormány azon munkálkodik, hogy Magyarország olyan európai országgá váljon, amelyre számíthatnak a szövetségesei és a magyar polgárok is, és amely stabilitást biztosít a Magyar Honvédség számára is.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: