Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mindezt úgy mint valami fordított mikulás. Ha ez a jutalom, mit kapnak azok akik büntetést kapnak a kormányuktól.

“A családvédelmi intézkedéseket a szomszédunkban dúló háború ellenére fenntartjuk! Megvédjük a magyar embereket!”

– jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán, abban a bejegyzésben ahol megerősítette: változatlan szabályokkal megmarad a rezsicsökkentés, amelynek keretében 7,5 szörösére emelkedett a földgáz ára a magyar háztartásokban.

Miközbena  kormány ezt családvédelmi intézkedésként “demózza” G7 gazdasági portál számításai szerint Magyarország az EU-ban fizeti a legtöbbet az orosz gázért.

Tavaly az őszi hónapokban az orosz importgáz átlagára 1000 forint volt köbméterenként, viszont a máshonnan ezen ár feléért, 500 forintos köbméterenkénti áron tudtunk energiahordozót vásárolni.

Ezt a nagyfokú eltérést a portál szerint a beszerzési szerződések különbségei magyarázhatják. Az orosz gáz legnagyobb hazai importőre az MVM, amely 4,5 milliárd köbmétert vásárol évente, de cserébe az állami vállalat és a Gazprom közötti szerződést titkosították, így alig tudni róla valamit azt leszámítva, hogy a beszerzési ár a tőzsdei jegyzést követi, két hónapos eltolással.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, az Energiaügyi Minisztériumhoz fordult írásbeli kérdéssel, hogy kiderítse, miért fizet Magyarország a legmagasabb árat az orosz gázért az EU-ban.

Az adatközlése szerint az orosz gáz ára januárban tíz százalékkal volt magasabb az irányadó európai tőzsdei árnál, ami a korábbi hónapok és évek tendenciáihoz hasonlóan emelkedést jelentett.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: