Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A konzervatív CPAC konferenciát rendezték meg, ahol Orbán Viktor rendkívül határozott beszédet tartott, amelyben többek között a biológiai fegyverekről is szó esett.

Lázár János is felszólalt, és azt közölte, hogy ő győzte le Soros Györgyöt.

Az eseményen azonban történt egy különös incidens, amikor The Guardian brit lap újságíróját közvetlenül interjú közben távolították el.

Az International Press Institute (IPI) elítélte a történteket, és egyértelmű bosszúnak tartja, hogy interjú közben léptek fel a szervezők.

„Szégyenteljes és a médiaszabadság elleni támadás, ami a CPAC Hungary-n történt a The Guardian újságírójával”

– idézte a szervezet Twitter-oldalán közzétett nyilatkozatát a Media1.

Az újságíró elmondta, hogy egy biztonsági őr kikísérte a regisztrációs pultig, ahol azt közölték vele, hogy csak rendszerhiba miatt tudott akkreditálni az eseményre.

Ezt követően felsőbb utasításra kitessékelték a rendezvényről. Több más újságírót is hasonló okok miatt távolítottak el a konferenciáról.

Az AP és más nemzetközi hírügynökségek sem voltak jelen a helyszínen. Az ügy nemzetközi botrányt váltott ki.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Pataky Attila gyakorlatilag szerelmet vallott Orbánnak

Pataky Attila, az Edda Művek együttes frontembere, exkluzív interjút adott a Mandinernek, ahol nyíltan beszélt az őt ért kritikákról, a földönkívüli élet létezéséről, a...

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...

Orbán sötét boszorkánykonyhája újra ontja a szemetet: Itt a Fidesz sötét kampánya

A kormánypropagandát a jelek szerint Karácsony Gergely egy mondatára futtatják fel. A Fidesz egy "figyelemfelhívó" kampányt indít - jelentette ki a párt kommunikációs vezetője Hollik...