Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kivágták a videóból Orbán vállalhatatlan mondatait.

Mennyire lehet valóban békepárti az az Orbán Viktor, aki a legnagyobb nemzetközi konfliktus közepette, ha szokásos Kossuth rádió beli szózatában ha önti az olajat a tűzre.

Ugyanis szó szerint így fogalmazott:

Ukrajna egy része az ősi magyar föld, ami most Ukrajnához tartozik, és ott őshonos közösségként léteznek a magyarok.

A magyar kormányfő Orbán Viktor beszélt az Ukrajnában kialakult helyzetről, kifejezve sajnálatát a konfliktusban részt vevők veszteségei miatt. Szerinte az ukránok veszteségei a magyarok veszteségei is, és az érdekeink azt diktálják, hogy sikeres legyen a szomszédos ország. Ennek a sikernek az egyik kulcsa az, hogy Ukrajnában béke legyen.

A beszélgetés során Orbán arról is beszélt, hogy Ukrajnában vannak olyan területek, amelyek történelmileg Magyarországhoz tartoztak.

Ezekben a területeken magyarok is élnek, akik az ősi magyar földhöz tartoznak, és akik már őshonos közösségként léteznek Ukrajnában. Orbán Viktor úgy gondolja, hogy a magyarok szenvedése is ott van jelen az ukrán konfliktusban, és a magyaroknak is az a céljuk, hogy Ukrajnában béke legyen.

Ami azonban érdekes, hogy a YouTube-ra feltöltött videóból ki volt vágva az Ukrajnával kapcsolatos rész. A 444.hu újságírója, Benyó Rita feltárta, hogy a 14.24 percnél volt egy vágás, és az Ukrajna-szó szó szerint eltűnt a videóból. Azonban a közmédia oldalán elérhető a teljes verzió.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a kárpátaljai magyarok nem bevándorlók, hanem az ősi hazájukban élnek. Ők is ugyanúgy érintettek a konfliktusban, mint az ukránok. Orbán szerint a magyarok motivációja kétszeresen erős az Ukrajnában kialakult helyzetben, mivel az ott élő magyarok is érintettek, és az érdekeink is azt diktálják, hogy a szomszédos ország sikeres legyen. Ezért mindig is próbálnak segíteni a béke megteremtésében.

Az ukrán konfliktus hosszú ideje zajlik, és sok ember szenvedése miatt aggasztó. Az Orbán Viktor által kifejezett aggodalom és az Ukrajnában való béke megteremtésére irányuló erőfeszítései nagy jelentőséggel bírnak. A Magyarország és Ukrajna közötti kapcsolatok normalizálása és a békés megoldás megtalálása fontos a régió stabilitása és biztonsága szempontjából.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: