Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Voltak akik úgy fogalmaztak Ferencváros egy laboratórium. Laboratóriuma a Fidesz utáni világnak. Nos a kísérlet úgy tűnik nem várt eredményeket hozott.

Április 17-én jelentette be Baranyi Krisztina, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, az LMP és a Párbeszéd után a Momentum Mozgalom is bejelentette, hogy támogatja a 2024-es újraindulását a kerületvezetőnek.

Mindezt Gelencsér Ferenc a Momentum elnöke is megerősítette közösségi oldalán úgy aposztrofálva a szövetséget, mint a legszorosabb szövetség amit a Momentum kötött.

Nos a legszorosabb szövetség kérész életűnek bizonyult, ugyanis alig 10 nappal később közgyülést tartottak Ferencvárosban – melynek Baranyi Krisztina polgármestere – és csak kapkodtuk a fejünket.

Ha nem ismernénk a fenti nyilatkozatokat és csak a közvetítést néztük volna végig egészen másokat tartanánk a kerületvezetés szövetségeseinek, ugyanis amíg Baranyi legszorosabb szövetségesei folyamatosan a polgármestert támadták, az MSZP és a DK képviselői sokkal inkább a kerület mindennapi problémáival és “évtizedes megoldandó feladataival” foglalkoztak.

Érdekesség, hogy a DK és az MSZP még nem tárgyalt Baranyival, azonban a legszorosabb szövetség tagjai máris lemondatnák a polgármestert.

Árva Péter, Karácsony Gergely pártjának a Párbeszéd-Zöldek helyi képviselője például így szólalt fel a testületi ülésen:

Természetesen mi itt a teremben ismerjük a polgármestert, tudjuk, hogy nem demokrata, nem érdeklik a közösen meghozott döntések, csak az egyszemélyi vezetést fogadja el, azt is csak akkor, ha ő az az egyszemélyi vezető.

Képviselőtársaimnak szeretnék egy szónoki kérdést feltenni: Miért ülünk itt? Mi értelme ennek az egésznek, ha a polgármester azt csinál, amit akar, és nem hajtja végre a határozatokat, amiket meghoztunk?

Másodszor kérdezem jegyző asszonyt, itt egy látványos jogsértés történt polgármester asszony részéről. Mi a teendő ilyenkor? Ön itt a jog őre, kérem védje meg a jogot a polgármester asszonnyal szemben is.

Végül a polgármesterhez fordulok: ön jól tudja, hogy a munkaköri kötelessége végrehajtani a határozatot, ha nem ért vele egyet, megvétózhatja azt, ennyi mozgástere természetesen van, de vétót ön nem emelt a védettséget kérő döntésünk ellen. Polgármester Asszony!

Ha nem tudja, vagy ne akarja ellátni ezen kötelességét, kérem ne legyen polgármester, kérem mondjon le!”

– szólította fel Árvai Baranyi Krisztinát.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: