Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja, frakcióvezető-helyettes
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A május elsejei majálisról, a honvédségben zajló leépítésekről, a látszólag teljesen átgondolatlan kinevezésekről és Budaházy György szabadlábra helyezéséről is beszélt Harangozó Tamás, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának MSZP-s alelnöke, frakcióvezető-helyettes a kedd reggeli Start című műsorban.

Az MSZP szervezetei közel 70 helyen vettek részt vagy szervezőként van részvevőként a május elsejei majálisokon, mondta el Harangozó Tamás. Hozzátette, ő maga is több helyen járt vidéki rendezvényeken.

A párt fő eseménye a Városligetben volt, ahol Komjáthi Imre társelnök bejelentette a Mentőcsomag a háztartásokért programot, melynek részleteit a szocialista frakcióvezető-helyettes elmondta.

Az MSZP javaslata szerint adóstopra van szükség, az alapélelmiszerek ÁFÁ-ját és az extra ÁFÁ-t el kell törölni, az árstopot addig meg kell tartani, amíg ilyen magas az infláció.

Továbbá, a nyugdíjasoknak muszáj további 5%-os nyugdíjemelést kapnia júniustól, a leginkább rászoruló 300 ezer családnak pedig havi 20 ezer forint értékben élelmiszer-bankkártyát kell kapnia. Harangozó Tamás hozzátette, ez az MSZP számításai szerint közel 300 ezer családot érint.

Azzal kapcsolatban, hogy Novák Katalin köztársasági elnök felmentette beosztásából Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét és helyére Böröndi Gábort nevezte ki, a szocialista frakcióvezető-helyettes elmondta, fontos kiemelni, őt csupán 2 évvel ezelőtt váltották le, küldték el NATO-misszióra, most pedig ismét kinevezték. Harangozó Tamás elmondta, ezért adott ki közleményt is erről, melyben arra kérte a kormányt, magyarázza meg a miniszter a kívülről totális káosznak tűnő kinevezéseket.

Hiszen hogyan lehetséges az, hogy a 1,5-2 éve még alkalmatlannak tartott katonai vezetőt most a legalkalmasabb személynek tartják a Magyar Honvédség vezetésére. A Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke elmondta, az, hogy NATO-misszióra küldenek valakit éppen csak egy fokkal jobb, mint a kirúgás, aminek áldozata lett az elmúlt pár hónapban közel ezer katona.

Harangozó Tamás elmondta, azok az emberek, akik a katonai hivatást, mint életpályát választották és dolgoztak a hadseregben évtizedeken át, azok a legtöbb esetben egyszerűen képtelenek egyik napról a másikra civil munkahelyen elhelyezkedni.

Hozzátette, ez emberileg is aggályos, hiszen, ha valaki a hazája szolgálatának szenteli az életét és minden indoklás nélkül elküldik, az érthetetlen. Továbbá, a leépítések egy olyan időszakban mennek végbe, amikor teljesen egyértelmű, hogy a honvédség létszámhiánnyal küzd.

A kiszámítható, biztos életpályát jelentő katonai szolgálat mára már teljesen elvesztette lényegét, hiszen a fideszes kormányzat még a szolgálati nyugdíjat is elvette, tette hozzá a szocialista politikus.

Schadl György lemondásáról elmondta, a kormány teljesen „elrejtette” ezt a javaslatot a nyilvánosság elől. Az pedig, hogy másfél év után ezt a megoldást találta a kormány a végrehajtók elnökének ügyében, őket jellemzi leginkább.

Azt, hogy Budaházy György elnöki kegyelemben részesült és szabadlábra helyezték, Harangozó Tamás gyomorforgatónak nevezte. Az MSZP politikusa emlékeztetett, Budaházy Györgyéket tetten érték, amikor arra készültek, hogy politikai okokból embereket fognak ölni.

Kiemelte, terrorcselekményt követtek el, amelyért jogerősen el is ítélték őket. Hozzátette, szélsőjobboldali, antiszemita terrorista kiengedését a pápára hivatkozva véghez vinni cinikus és gyomorforgató.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: