Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A mai naptól találkozhatunk a budapesti forgalomban azzal az ötven új MAN Lion’s City busszal, amelyek a BKK és az ArrivaBus Kft. megállapodása keretében érkeztek Budapestre. A buszok egy összesen 150 buszból álló kontingens első képviselői, melyeket júniusban és júliusban követ majd összesen 100 további jármű.

Az ArrivaBus Kft. és a BKK megállapodása keretében 50 vadonatúj MAN Lion’s City busszal bővült a budapesti közösségi közlekedés, amelyekkel az utasok már ma találkozhatnak a főváros forgalmában.

Az új buszok azonban csak az összesen 150 darabból álló kontingens első képviselői, amelyek közül további 100 jármű érkezik június és július során.

A BKK közleménye szerint ezek az alacsony padlós buszok nagy teljesítményű légkondicionálóval és kihajtható rámpával rendelkeznek, emellett pedig környezetbarát kialakításuknak köszönhetően a városi közlekedési folyamatokat sem terhelik feleslegesen.

Az új járműveket olyan vonalakra tervezik bevetni, ahol hosszabb utazási távolságok jellemzőek és az utasforgalom állandóbb, így elsősorban az észak-budai, észak-pesti és északkelet-pesti vonalakon lehet majd találkozni velük.

Emellett az új busszal az 100E repülőtéri járaton is lehet majd utazni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: