Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tragédia történt Budapesten.

A Józsefvárosi Bérkocsis utca egyik egyemeletes házban történt robbanás, aminek következtében több fal összeomlott, a födém beszakadt és az egyik tűzfal a szomszédos iskola udvarára zuhant.

Az épületben lakó öt ember közül mindenki elhagyta az épületet, az egyedül élő, középkorú férfi lakásában rekedt a romok alatt, és súlyos sérüléseket szenvedett.

A katasztrófavédelem szerint a robbanást gáz okozta, azonban az okát még nem tisztázták.

Az áram- és gázszolgáltató szakemberei lezárták a hálózatokat, a rendőrség lezárta az utcákat, és statikus szakember fogja átvizsgálni az épületet.

A helyszínen van Pikó András polgármester is, aki az épületben lakókat átmeneti szálláson helyezi el.

Az esetről tájékoztatott Józsefváros hivatalos Facebook-oldala is, ezen látszik, hogy milyen állapotba került a gázrobbanás után a ház belülről:

Gázrobbanás történt a Bérkocsis utca 30. szám alatti, önkormányzati bérházban. A ház régebb óta kiürítés alatt álló ház, ahonnan többeket már el is költöztettek. A mentés még tart, a házban a gáz, áram le van zárva, a környék tehát biztonságos. A két alsó lakott lakásból az érintettek átmeneti elhelyezése is folyamatban van. A tűzoltók, a katasztrófavédelem, és a polgármester jelenleg is a helyszínen vannak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: