Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Április elején írásbeli kérdéssel fordult Lantos Csaba energiaügyi miniszterhez dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője.

A szocialista politikus arra a kérdésre kereste a választ, hogy miért az állami MVM fizeti a legmagasabb árat az orosz földgázért az uniós országok között, valamint, hogy miért fizet az MVM sokkal magasabb árat az orosz földgázért, mint a más forrásból érkezőkért.

Dr. Tóth Bertalan legfrissebb Facebook bejegyzésében azt is közölte, az Orbán-kormány energiaügyi miniszterének 19 nap sem volt elég arra, hogy választ adjon arra a kérdésre, hogy miért Magyarország veszi a legdrágábban az orosz gázt, ami ráadásul eleve drágább, mint a más forrásból érkező gáz.

A szocialista frakcióvezető április 5-én fordult írásbeli kérdéssel Lantos Csaba energiaügyi miniszterhez és április 24-én éjfélig kellett volna válaszolnia.

Lantos Csaba azonban szintet lépett a válasz megtagadásával, hiszen az már megszokott, „hogy a minisztériumi válaszok tartalma sokszor messze alulmúlja egy mesterséges intelligencia által írt válasz szintjét, a stílusuk pedig olyan, amilyen.

De a látszatra eddig adtak, és a válasznak látszó tárgyakat legalább határidőben elküldték. Arra azonban nem nagyon volt példa, hogy egyáltalán semmit se küldjenek” – írta bejegyzésében az MSZP politikusa.

Dr. Tóth Bertalan korábban a következő kérdéseket tette fel Lantos Csaba energiaügyi miniszternek:

Miért az állami MVM fizeti a legmagasabb árat az orosz földgázért az uniós országok között?

Miért fizet az állami MVM sokkal magasabb árat az orosz földgázért, mint a más forrásból érkezőkért?

Számba vette-e már a kormány a minden szempontból kedvezőtlen feltételeket tartalmazó szerződés esetleges felmondását, és az igények más forrásból történő kielégítését?

A jövőben – figyelembe véve a korábbi tapasztalatokat – Igénybe kívánja-e venni az orosz Barátságért érdemrenddel kitüntetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter segítségét, hogy az Ön tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó állami MVM-csoport kedvező feltételekkel tudjon földgázvásárlási szerződéseket kötni?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: