Budapest, 2012. október 4. Aula a Magyar RTL budatétényi székházában 2012. október 4-én, amelyben az RTL Klub és az RTL 2 televíziók működnek. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Kúria végleges döntést hozott az RTL Magyarország és Dirk Gerkens közötti perben, és kimondta, hogy az RTL jogosan követelheti Dirk Gerkens-től a 400 ezer dolláros (136,1 millió forint) kártérítést.

A bíróság megállapította, hogy Dirk Gerkens olyan kifizetéseket intézkedett az RTL nevében, amelyekre nem volt jogosult, megsértve ezzel a médiavállalat gazdasági érdekeit és a jóhiszemű joggyakorlás követelményeit.

Az ügy előzménye, hogy az RTL 2015-ben felmondta Dirk Gerkens munkaviszonyát, és belső vizsgálatot indított ellene, amely kimutatta, hogy Gerkens visszaélésszerűen kezelte az RTL vagyonát és megszegte vezetői kötelezettségeit.

Gerkens a felmondást bíróságon vitatta és követelte a médiavállalattól az elmaradt munkabérét, míg az RTL viszontkövetelést terjesztett elő, követelve Gerkenstől jogosulatlan telefonhasználatra, éttermi költségekre, a ValóVilág villa bérleti díjából és egy nagyobb filmcsomag szerződéséből eredő kárra alapozva.

A Kúria 2018-ban kimondta, hogy az RTL jogszerűen mondta fel Gerkensnek, és elutasította a volt vezérigazgató munkabérre vonatkozó követeléseit. Az ügy azonban az RTL viszontköveteléseire vonatkozóan tovább folytatódott.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: