Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az adóbevallási időszakban a NAV papíralapú adóbevallási tervezetet küld azoknak, akik kérik a postázást, és akiknek a tervezetükben ezer forintnál több visszatérítendő vagy befizetendő adó van, vagy akinek a tervezetében a munkáltatók, kifizetők hiányos vagy téves adatközlése miatt ellentmondás van.

Az adóbevallási tervezet mellett az 1+1 százalékos rendelkező nyilatkozatot és az annak visszaküldésére szolgáló válaszborítékot is tartalmazza.

Azok, akik egyetértenek a tervezettel, és nincs KAÜ-azonosítójuk, akiknek a tervezete visszaigényelhető vagy befizetendő adót tartalmaz, kiegészítő nyilatkozatot kapnak, melyben kiválaszthatják, hogy a visszaigényelhető összeget a NAV postai úton vagy átutalással juttassa el.

Az adóbevallási tervezetet automatikusan bevallássá alakítják az egyéni vállalkozók, őstermelők és áfás magánszemélyek esetében.

Azoknak, akik nem értenek egyet a tervezetben szereplő adatokkal, 22SZJA bevallást kell benyújtaniuk 2023. május 22-éig.

A mezőgazdasági őstermelők nyilatkozhatnak arról, hogy az e tevékenységből származó bevételük nem haladta meg az 1 200 000 forintot.

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról, az előző évekhez hasonlóan, idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni egészen május 22-éig.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: