Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az adóbevallási időszakban a NAV papíralapú adóbevallási tervezetet küld azoknak, akik kérik a postázást, és akiknek a tervezetükben ezer forintnál több visszatérítendő vagy befizetendő adó van, vagy akinek a tervezetében a munkáltatók, kifizetők hiányos vagy téves adatközlése miatt ellentmondás van.

Az adóbevallási tervezet mellett az 1+1 százalékos rendelkező nyilatkozatot és az annak visszaküldésére szolgáló válaszborítékot is tartalmazza.

Azok, akik egyetértenek a tervezettel, és nincs KAÜ-azonosítójuk, akiknek a tervezete visszaigényelhető vagy befizetendő adót tartalmaz, kiegészítő nyilatkozatot kapnak, melyben kiválaszthatják, hogy a visszaigényelhető összeget a NAV postai úton vagy átutalással juttassa el.

Az adóbevallási tervezetet automatikusan bevallássá alakítják az egyéni vállalkozók, őstermelők és áfás magánszemélyek esetében.

Azoknak, akik nem értenek egyet a tervezetben szereplő adatokkal, 22SZJA bevallást kell benyújtaniuk 2023. május 22-éig.

A mezőgazdasági őstermelők nyilatkozhatnak arról, hogy az e tevékenységből származó bevételük nem haladta meg az 1 200 000 forintot.

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról, az előző évekhez hasonlóan, idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni egészen május 22-éig.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Mindent feltesznek egy lapra Orbán ellen – Egy hetes tüntetéssorozat indul

A Tanítanék Mozgalom az Egységes Diákfronttal tüntetést szervez a bosszútörvény elfogadásának megakadályozása érdekében, közölték közleményben. A 24.hu szerint a Tanítanék Mozgalom a Kossuth téren tervez...

Ilyen katasztrófális állapotban van az egészségügy – tízezrek olvasták a kétségbeesett gyermeksebész üzenetét

163 gyermeket volt kénytelen egyetlen nap alatt ellátni a budapesti Szent János kórház gyermeksebészete. A budapesti Szent János Kórház gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeleti szolgáltatásai Észak-...

Fontos változás az autósoknak: Megváltozik jövőre a gépjárműadó is

A gépjárműadót jelenleg két egyenlő részletben kell befizetni, március 15-ig és szeptember 15-ig. Azonban a 2024-es év jelentős változásokat hoz ezen szabályozásban. A magyar kormány...