Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Teljesen átalakulhat a nyugdíjrendszer, azonban még mindig sok a kérdés a változtatásokkal kapcsolatosan. Most megpróbáltuk összeszedni mit is jelenz ez a mindennapokban.

Az Infostart cikkében a „Nők 40” korkedvezményes öregségi nyugdíjjal kapcsolatos tényeket mutatja be.

A korkedvezményes öregségi nyugdíj lehetővé teszi a nők számára, hogy életkoruktól függetlenül nyugdíjba vonuljanak, ha legalább 40 éves jogosultsági idővel és ezen belül legalább 32 év szolgálati idővel rendelkeznek.

A szolgálati idő a munkában töltött évek alatt érvényes biztosítási jogviszonnyal és nyugdíjjárulék fizetéssel jár, és tartalmazza a táppénz, álláskeresési járadék stb. időtartamát.

Az időtartam nem tartalmazza a társadalombiztosítási jogviszony szüneteltetése alatt vagy a mezőgazdasági őstermelők és az egyéni vállalkozók nyugdíjjárulék-tartozással rendelkező időtartamait.

A tanulmányi idő, a passzív táppénz időszak, a munkanélküli ellátás és a fizetés nélküli szabadság első 30 napja nem tartozik a szolgálati időbe.

Az érintett hölgyek számára lehetőség van eltérni a 32 éves szolgálati időtől, ha súlyosan fogyatékos gyermeket neveltek, aki után ápolási díjat kaptak, vagy nagycsaládosok, akik 4-nél több gyermeket nevelnek.

A keresőtevékenységgel egyenértékű jogviszonynak számítanak a gyermeknevelés idején folyósított pénzbeli ellátások és a súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbefogadott gyermek után kapott ápolási díj.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Pataky Attila gyakorlatilag szerelmet vallott Orbánnak

Pataky Attila, az Edda Művek együttes frontembere, exkluzív interjút adott a Mandinernek, ahol nyíltan beszélt az őt ért kritikákról, a földönkívüli élet létezéséről, a...

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...

Orbán sötét boszorkánykonyhája újra ontja a szemetet: Itt a Fidesz sötét kampánya

A kormánypropagandát a jelek szerint Karácsony Gergely egy mondatára futtatják fel. A Fidesz egy "figyelemfelhívó" kampányt indít - jelentette ki a párt kommunikációs vezetője Hollik...