Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Folytatódik az az internetes támadássorozat amelynek a célpontjai baloldali vagy legalábbis az ellenzékhez köthető oldalak.

Ma este ismételten baloldali oldalak estek áldozatául a támadássorozatnak ami csaknem egy hete tart. A ma este célpontjai a BalraMagyar, a Hírhugó és a DK közeli Nyugati Fény voltak.

Órákon át elérhetetlenek voltak ezek az oldalak ugyanis miután ismeretlen elkövetők DDos támadást indítottak azok ellen.

A túlterheléses támadás más néven DDos támadás igen elterjedt és népszerű internetes körökben. A támadó olyan nagy adatforgalmat indít a célpontok szerverei felé, amik a túlterhelésnek köszönhetően elérhetetlenné válnak.

Nem ez az első eset

A héten már másodjára támadták meg a Hírhugót és a BalraMagyart, de támadást kapott a 444.hu, a Média1, az Ellenszél de még a gasztronómiával fogalkozó Ellenlábas.hu is. Nyilvánvaló, hogy a megmaradt kormányellenes nyílvánosság a célpontja ezeknek a támadásoknak, ellehetetlenítve a kormányfüggetlen hangok működését.

Gyanús körülmény továbbá az, hogy jól körülhatárolható azoknak az oldalaknak a hangvétele, amelyek ezeket a támadásokat elszenvedték. Már csak az oldalak neveit végigolvasva is világos, hogy ez egy politika által motivált, vélhetőleg politikai megrendelésre kitervelt sorozat, hiszen egy ilyen szintű támadást nem tud akárki végrehajtani.

Több tucat szerver és rengeteg anyagi erőforrás kell ahhoz hogy ne csak az oldalakat, de az azokat működtető szerverparkokat is elérhetetlenné tegyék a támadók.

Kanadába menekült az Ellenszél

A Média1 beszámolója szerint az Ellenszet főszerkesztő Jabronka Richárd nem látja biztosítottnak az Ellenszél működését Magyarországon, ezért a portált egy jól védett kanadai szerverre költöztette a tulajdonosa.

Jabronka elmondása szerint az eddigi internetes tárhelyszolgáltatójuk közölte velük a szerverre zúduló támadásokra hivatkozva, hogy nem hajlandó tovább biztosítani számukra a szolgáltatást, mivel nem akarja, hogy a többi ügyfelük oldalát is lassítsák a támadások – írja a Média1.

Emiatt az Ellenszélt egy kanadai szerverre kellett vilámröptében átmenekíteni. Az átállás miatt napokig nem tudták megnyitni a lap iránt érdeklődők az oldalt.

Az Ellenszél különösen is furcsának találja, hogy az eddigi szolgáltatójuk nem bizonyult segítőkésznek, holott az Ellenzél az ügyben áldozatnak tartja magát.

Rendőrséghez fordul a Nyugati Fény

Néhány perccel azután hogy a BalraMagyar és a Nyugati Fény szerverei is elérhetetlenné váltak a DK közeli portál gyors közleményt adott ki:

Az elmúlt napokban bűnözők támadást indítottak a Nyugati Fény, illetve az oldalunkat kiszolgáló szerverhálózat ellen (…) A bűnözők ellen a feljelentést megtesszük, a Btk. 423. paragrafusa alapján információs rendszer megsértése bűncselekmény miatt 3 évig terjedő börtön vár rájuk.

Kivár a BalraMagyar

A BalraMagyarnak a legfontosabb, hogy a független ellenzéki vélemények mindenkihez eljuthassanak, ezért nekünk elsősorban az a legfontosabb, hogy megfékezzük a támadássorozatot.

Azon dolgozunk, hogy mihamarabb megszakítások nélkül dolgozhassunk tovább az Orbán rendszer lebontásán. Az hogy ki a felelős, vagy hogy kik a bűnelkövető, vagy hogy milyen érdekcsoport áll a támadások mögött másodlagos számunkra de nem elhanyagolható.

Első körben is nem hagyjuk magunkat eltüntetni az internetről. Ha kell sms-ben vagy szamiszdatban, de olvasható marad a véleményünk.

A következő lépésre, vagyis hogy milyen lépéseket tegyünk a támadók ellen jelenleg másodlagos. Az életben maradásért kűzdünk jelenleg.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: