Forrás: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Aljas módon alázta meg Devecser polgármesterét az Orbán-rendszer – kezdi közleményében a Demokratikus Koalíció.

A párt szerint ugyanis: a fideszes képviselők még felszólalni sem engedték Ferenczi Gábort az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának keddi ülésén.

A polgármester 22 önkormányzat – köztük kormánypártiak és ellenzékiek – nevében nyújtott be felterjesztést, amelyben azt kérik: az önkormányzatok dönthessenek arról, hogy július 1-től továbbra is maguk működtethessék a települési védőnői szolgálatot.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor rendszerében pártpolitikai oldalaktól függetlenül tiporják el az önkormányzatokat.

A településeken élők érdekeit félresöpörve, a polgármesterek tiltakozását elhallgattatva akarják most einstandolni a települések védőnői szolgálatait, ezzel fenyegetve a helyi ellátást.

Pedig a védőnői szolgálat önkormányzati kézben tartását mára több mint 60 önkormányzat támogatja, a kezdeményezés pedig országos mozgalommá erősödött.

A Demokratikus Koalíció ezért április 29-én tovább folytatja az egyeztetést a felterjesztést támogató polgármesterekkel és szakmai szervezetek vezetőivel a védőnői szolgálatok megtartása ügyében.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: