Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP már javaslatot tett az ársapkák kiterjesztésére a természetes tavak mellett található strandok esetében is, miszerint a felnőtt belépő árát maximalizálják 600 forintban.

Molnár Zsolt pártigazgató elmondta, amennyiben a kormány nem teszi meg a kért lépéseket, az MSZP az ártörvény módosítását fogja kezdeményezni, valamint határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok kompenzációjával kapcsolatban.

Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója keddi sajtótájékoztatóján elmondta, közeledik a nyár, a strandszezon, a magyar családok azonban sokszor nem engedhetik meg maguknak a kikapcsolódást.

A rettentő magas élelmiszerinfláció, az elszállt benzinárak és a magas szállásköltségek tovább tetézik az irreálisan magas strandbelépő árát is.

Az MSZP ezért múlt héten javaslatot tett a hatósági ár bevezetésére a természetes tavak melletti strandok belépődíjának 600 forintban maximalizálására.

A kormány kitérő választ adott kérésünkre, állításuk szerint „nyitott kapukat dönget ez a javaslat”, azonban egy hét elteltével semmit nem tettek a strandbelépő árának hatósági rögzítéséért.

Az élelmiszerárak esetében azonban úgy tűnik a kormány meghallotta azt a javaslatunkat, mely az ársapka megtartásáról szólt, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök erről tett bejelentést pénteken.

A strandok tekintetében azonban továbbra is a leghatározottabban kéri az MSZP a kormányt, hogy vonja be az ársapkás termékek közé a stranbdelépőket is, hiszen több helyről hallani, hogy akár 50 százalékkal is drágultak a belépők, mondta el Molnár Zsolt.

A pártigazgató hozzátette, ha a kormány nem tesz semmit, akkor a Magyar Szocialista Párt az ártörvény módosítását fogja kezdeményezni, valaminthatározati javaslatot nyújt be az önkormányzatok kompenzációjával kapcsolatban.

A strandbelépőre kivetett ársapkát, „fürdősapkát”, az MSZP nem az önkormányzatok rovására kívánja bevezetni, hiszen nekik egyértelműen jár a kompenzáció, a bevétel a kormánytól.

A Magyar Szocialista Párt középtávú célja pedig továbbra is az, hogy ne legyenek fizetőkapuk, drótkerítések a természetes vizek melletti strandok esetében, foglalta össze a párt ambícióit Molnár Zsolt pártigazgató.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

„Kártyavárként omolhat össze a rendszer”, ha Karácsonyék mintapere győz a bíróságon

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, egy friss sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai napon jogi lépéseket tesz a szolidaritási hozzájárulással kapcsolatos, jogellenesnek...

Kést rántott egy idős nő Orbán Viktor születésnapján

Csak úgy áradt a keresztényi szeretet a szentmisén. A Gulyáságyú Média hírportál beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményezett egy idős nő ellen, aki...

Újabb adóemelést jelentett be a kormány – sokaknak fog fájni

A 2024-es esztendőre szóló adócsomagot benyújtotta a kormány - értesült a HVG. Ezt az új intézkedést sokan kormányzati megszorítócsomagként értékelhetik, mivel számos területen érinti a...