Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor hadat üzent a német tőkének a magyar piacon, és maffiamódszerekkel akarja kiszorítani a német cégeket

– írta a Spiegel egy hosszú cikkben, amelyet a 24.hu szemlézett. 

A cikk szerint a magyar kormány előbb teljesen ellehetetlenítené, később pedig elűzné a német cégeket a magyar piacról. Orbán Viktor a múltban különböző adókedvezményekkel segítette a német cégeket, ez a korszak azonban a közelmúltban véget ért, Németország pedig már tapasztalja is a jeleit.

A lap arról is ír, hogy Orbán Viktor több jogszabályt is hozott annak érdekében, hogy ellehetetlenítse a német cégeket a magyar piacon.

Példaként azt említik, hogy a Duna-Dráva Cement Kft.-nek megtiltották az engedély nélküli külföldre exportálást, vagy éppen bevezették a többletbányászati díjat, aminek eredményeképpen a két cég leányvállatatai minden eladott zsák cementtel veszteséget termeltek.

A lap a kiskereskedelmet is megemlíti, azt írva, hogy a magyar miniszterelnök szemmel láthatóan nem örül az olyan cégek uralmának, mint az Aldi, a Lidl vagy a Spar.

A Spiegel szerint az árstoppok és az azokat övező gyakori ellenőrzések is azért voltak, hogy a kormány keresztbe tegyen a cégeknek.

A lap olyan politikusoktól is idéz, akik felszólaltak már Orbán Viktor maffia-módszerei miatt.

„Orbán megbünteti azokat a cégeket, amelyek nem szolgálják a »cimborakapitalizmusának« építését.

Nem engedhetjük, hogy ezt megússza” – mondta Daniel Freund, a Zöld Párt európai parlamenti képviselője.

A CDU politikusa, Gunther Krichbaum pedig úgy fogalmazott, ,,világossá tették, hogy a cél a jelenlegi tulajdonosok kiszorítása, hogy kikényszerítsék náluk a cégeik eladását.

Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen gyakorlatok elképzelhetők az Európai Unióban”.

via: ATV


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: