Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az önkormányzatok a demokrácia utolsó megmaradt pillérei, meg kell óvni ezeket – erről beszélt Tüttő Kata, az MSZP alelnöke, főpolgármester-helyettes, csütörtök este, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Túlélési tervet készít a Fővárosi Önkormányzat. A kormányzati megszorítások miatt még sosem volt ilyen nehéz a helyzet. A nyár végére a hiány elérheti a 76 milliárdot.

Budapest nagyon sok adót fizet be a közös, állami költségvetésbe, de ebből szinte semmi nem jut vissza a fővárosnak például a tömegközlekedés fenntartására, az utak javítására, közvilágításra – hívta fel rá a figyelmet Tüttő Kata.

Hiába Magyarországon legmagasabb az áfa, ezzel csak a kormány jár jól.

A Covid járvány alatt a kormány magára hagyta az önkormányzatokat, elvette a bevételeket. A mostani nehéz helyzet abból fakad, hogy pluszban adóztatják az önkormányzatokat.

Budapesten nagyjából 2000 kilométernyi vízcsövet kellene kicserélni, mert elöregedtek. A Fővárosi Önkormányzat amellett, hogy küzd az önkormányzatiságért, le fog tenni egy Budapest megújulásáért, 2050-ig tartó programcsomagot, amit a kormánnyal együtt kell végrehajtani.

Arról szól, hogyan építsük újjá a 150 éves város infrastruktúráját, az éghajlat változása miatt új körülményekhez hogyan lehet alkalmazkodni – mondta Tüttő Kata.

Arról is beszélt, hogy a Fővárosi Önkormányzat terve az, hogy tárgyalóasztalhoz hívják a kormányt, mert az Magyarország érdeke, hogy a budapesti közszolgáltatások működni tudjanak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: