Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ritkán szoktunk magunkról írni, mert bár számunkra érdekes téma lehet a portálunk sikere vagy éppenséggel az általunk elért társadalmi hatás, azonban hisszük, hogy nem mi vagyunk a fontosak, hanem azok az ellenzéki hírek, leplező anyagok amelyeket portálunk közvetít. Lehet rossz irány de szeretjük, ha nem rólunk van szó, hanem azokról a fontos információkról, amelyeket közlünk az olvasókkal.

Most azonban kénytelenek vagyunk egy kicsit magunkról is írni, ugyanis az elmúlt két napban nem igazán hallattunk magunkról és ez nem véletlen.

A mi portálunk is érintettje volt annak a túlterheléses támadás sorozatnak amely több ellenzéki oldalt is elérhetetlenné tett. Néhány órával ezelőttig az is kétséges volt, hogy portálunk valaha folytatni tudja-e munkáját.

A módszer egyébként igen elterjedt és népszerű internetes körökben. A támadó olyan nagy adatforgalmat indít a célpontok szerverei felé, amik a túlterhelésnek köszönhetően elérhetetlenné válnak. Amennyire szakértőink megállapították a DDos támadás célpontja 3 ismert ellenzéki portál volt – köztük az egyik a BalraMagyar.

Azonban ha bár egy igen elterjedt módszerről van szó, intenzitása magyar viszonyok között szokatlan. 20 gigabit/sec adatforgalommal támadták azt a szerverparkot ahol a BalraMagyar is található. Ennek következtében nem csak a BalraMagyar, hanem a szerverpark összes weboldala és maga a szolgáltató is elérhetetlenné vált.

Szakértőink szerint egyébként orosz szerverekről érkezett a támadás.

Maga a szerverpark üzemeltetője közölte, a “többi weboldal biztonsága érdekében” kénytelen a BalraMagyar szolgáltatását felfüggeszteni és portálunkat a továbbiakban nem szolgálja ki. Mint mondták, heteken, akár hónapokon keresztül is támadás alatt állhat az oldal, amely kockázatot sem kivédeni nem tudnak, sem vállalni nem kívánnak.

Így egyik pillanatról a másikra szerver nélkül maradt a BalraMagyar és még két ismert ellenzéki portál, az újrakezdés szinte minden reménye nélkül, hiszen mint többen fogalmaztak, Magyarországon nem sok szolgáltató vállalna ekkora kockázatot.

Néhány órája tehát úgy nézett ki: vége!

Nos, ez utóbbi nem volt igaz. Ugyanis sikerült egy olyan szolgáltatót találni aki nem csak megoldást tudott adni a problémára, de vállalta is, hogy a továbbiakban szolgáltatja oldalunkat. Ezúton is köszönet érte.

Mi pedig figyelmeztetünk mindenkit, aki ilyen módszerrel próbálja elhallgattatni az ellenzéki portálokat: nem olyan fából faragtak minket!

Ugyanis ellenzékinek lenni nem megélhetést jelent, vagy pozicíót, hanem szívet és lelket! Mert az ország nagy dolgaiban nekünk van igazunk és az ország érdeke az, hogy ne a Fidesz uralkodjon itt.

Nem fontos, mi lesz a BalraMagyarral, sokkal fontosabb, mi lesz az országgal. Mi pedig mindent meg fogunk tenni ezért az országért.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: