A kép illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vádemelési javaslattal küldte át a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Elek Sándor törökbálinti polgármester korrupciógyanús bűnügyének iratait az Érdi Járási Ügyészségnek – írja az Átlátszó.

A vádhatóság közlése szerint a városvezető – akit nem neveznek meg – az önkormányzati rendeletben számára biztosított, úgynevezett átruházott hatáskörben döntött a 2018-as, illetve a 2019-es évben két törökbálinti önkormányzati ingatlan becsérték alatti értékesítéséről.

Ennek értelmében az önkormányzatot jelentős vagyoni hátrány érte – ami egy és ötvenmilló forint közti összeget jelent.

Mindez pedig szorosan összefügghet azzal, amit korábban az Átlátszó hozott nyilvánosságra még 2020-ban. Ekkor azt írták, hogy Elek Sándor mélyen áron alul juttatta telkekhez munkatársait – a feljelentés szerint az egyik, négy és fél millió forintért eladott önkormányzati telekre később huszonnégymillió forintos jelzálogot jegyzett be a földhivatal.

Az azonban nem dőlt még el, hogy az ügyészség vádat is emel-e.

A polgármester a portál érdeklődésére elismerte, hogy hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt indult ellene nyomozás, amelyben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást, az iratokat elküldte az illetékes ügyészségnek, valamint jogi képviselőjének.

„Az iratok megismerését követően további ártatlanságomat igazoló indítványok előterjesztésére kerül sor, mert továbbra is állítom, hogy nem követtem el bűncselekményt az önkormányzati vagyon kezelése és hasznosítása során” – fogalmazott Elek Sándor.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...

Orbán sötét boszorkánykonyhája újra ontja a szemetet: Itt a Fidesz sötét kampánya

A kormánypropagandát a jelek szerint Karácsony Gergely egy mondatára futtatják fel. A Fidesz egy "figyelemfelhívó" kampányt indít - jelentette ki a párt kommunikációs vezetője Hollik...

Hatalmas a káosz: Megbuktatták a Fidesz egyik legerősebb polgármesterét

Ács Rezső, Szekszárd Fidesz által támogatott polgármestere, leváltásának hírével került a középpontba, miután a város képviselő-testülete összeférhetetlenséget állapított meg a tevékenységével kapcsolatban. A szavazás során...