Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem harmincéves, hanem egyéves szerződéseket kötünk – tájékoztatott a PIM igazgatója.

„A Sziget Fesztivál nagyon könnyen megszűnhet, ha mi, a Petőfi Kulturális Ügynökségben úgy döntünk, hogy a Hajógyári-szigetnek a hozzánk, tulajdonunkba került részére nem engedünk fesztivált.

Onnantól kezdve nemhogy Sziget Fesztivál, hanem semmilyen fesztivál nincs a Hajógyári-szigeten, mert az ikonikus részei tulajdonba kerültek hozzánk”

– fogalmazott Demeter Szilárd a SpiritFM adásában – írta meg az Index.

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója annak kapcsán nyilatkozta a fentieket, hogy kivásárolta a magyar tulajdonrészt az amerikai tulajdonos a népszerű zenei fesztivál mögött álló tulajdonosi körből, ezért „nekünk már nem érdekünk ezt a Sziget Fesztivált ilyen szempontból fenntartani” – részletezte.

Ugyanakkor aláhúzta: mivel a Sziget Fesztivál teljes kulturális hozadéka jóval jelentősebb ennél, „nem gondolkodhatnak így”.

Ezért leültek Kádár Tamásékkal: „azt mondtam, hogy nem harmincéves, hanem egyéves szerződéseket kötünk, amikor megbeszéljük, hogy ki, mit, mikor csinál úgy, hogy közben a Hajógyári-szigetet lehetőleg adjuk már vissza a polgároknak”

– tájékoztatott a PIM főigazgatója.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Mindent feltesznek egy lapra Orbán ellen – Egy hetes tüntetéssorozat indul

A Tanítanék Mozgalom az Egységes Diákfronttal tüntetést szervez a bosszútörvény elfogadásának megakadályozása érdekében, közölték közleményben. A 24.hu szerint a Tanítanék Mozgalom a Kossuth téren tervez...

Ilyen katasztrófális állapotban van az egészségügy – tízezrek olvasták a kétségbeesett gyermeksebész üzenetét

163 gyermeket volt kénytelen egyetlen nap alatt ellátni a budapesti Szent János kórház gyermeksebészete. A budapesti Szent János Kórház gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeleti szolgáltatásai Észak-...

Fontos változás az autósoknak: Megváltozik jövőre a gépjárműadó is

A gépjárműadót jelenleg két egyenlő részletben kell befizetni, március 15-ig és szeptember 15-ig. Azonban a 2024-es év jelentős változásokat hoz ezen szabályozásban. A magyar kormány...