Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Döntött a Momentum

A Momentum közössége döntött: Donáth Anna lesz pártunk 2024-es EP-listájának vezetője, akit Cseh Katalin követ a listán.

Ezzel a Momentum a legnépszerűbb politikusokkal vág neki a jövő évi EP-választásnak.

Ezen a választáson pedig – a tavalyi országgyűlési választás óta először – véleményt mondhatnak a választók a kormány politikájáról, az elszabaduló inflációról, az egyre kilátástalanabb magyar oktatási helyzetről és arról, hogy Magyarország saját kormányának hibájából nem jut hozzá az uniós pénzekhez.

Donáth Anna és Cseh Katalin 2019 óta hónapról hónapra bizonyítják, hogy rászolgáltak a választók bizalmára.

Donáth Anna első európai parlamenti ciklusa alatt 800 millió eurónyi plusz támogatást harcolt ki a civileknek. Ez fontos eredmény, mert a hazai civil szervezetek ma erejükön felül teljesítenek, miután az állam kivonult számos közfeladat ellátásából.

Ezek a szervezetek egyre több egészségügyi, szociális és oktatási feladatot látnak el, emiatt a munkájuk életbevágóan fontos szerepet tölt be a magyar társadalomban. Ugyancsak Annának köszönhető, hogy a kezdeményezésére felállt az európai szintű Pegasus-vizsgálóbizottság.

De az a jogállamiság mechanizmus sem jött volna létre Cseh Katalin és Donáth Anna nélkül. Cseh Katalin ráadásul az egyetlen magyar EP-képviselő volt a tárgyalóasztal körül, ennek köszönhetően pedig megvédhetjük a magyaroknak járó EU-s pénzeket a korrupciótól és kikényszeríthejtük, hogy a kormány végre arra költse az uniós támogatásokat, amire szükség van: kórházakra, iskolákra és munkahelyekre.

Cseh Katalin amellett, hogy a magyar jogállam európai szintű védelmében vállalt oroszlánrészt, elérte, hogy az Európai Parlament az ő javaslatára mondja ki, uniós célnak kell lennie, hogy a városok közvetlenül is juthassanak uniós forrásokhoz. Helyben ugyanis sokkal inkább tisztában vannak az emberek valódi igényeivel. Egyértelmű, hogy az EU-s forrásoknak ez az egyik legjobb felhasználási módja.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Momentumnak ilyen EP-képviselői voltak eddig is, és sok erőt ad nekünk a következőkre, hogy a Momentum teljes közössége azért dolgozhat, hogy ők továbbra is hazánkat képviselhessék az Európai Unióban – írja a Momentum


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: