Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP társult ifjúsági szervezete a Societas szerint a fiatalok folyamatos lemondásra kényszerülnek, sokszor már az alapvető szükségletekről kell lemondaniuk a kormány hibás gazdaságpolitikája miatt.

Brutálisan nőnek az ingatlanárak, az albérletárak és az élelmiszerek költségei, ezért sokan inkább külföldön szeretnék folytatni az életüket. Ezt a folyamatot meg kell állítani!

A fiataloknak az alapvető szükségletek – mint a biztos otthon, a minőségi étkezés – kielégítése mellett építeniük kellene az életüket, gyarapodniuk és az álmaik megvalósításáért kellene küzdeniük.

A februári 25,4%-os infláció, az élelmiszerek 43,3%-os, az albérletek 19,8-21,5%-os drágulása azonban kezd mindenkit válságba taszítani.

Rövid távon megoldás lenne a fiatalok számára is, hogy az MSZP javaslatának megfelelően 0 százalék áfa legyen az alapvető élelmiszereken, ahogy azt más európai országban is meglépte már az ottani kormány. Ugyanakkor 0% legyen az adó különböző egészségügyi és higiéniai termékekre, mint a tisztasági betét, tampon és óvszer.

A 30 év alatti fiatalok a digitális felszerelések megvásárlásához egyszeri alkalommal igényelhessék vissza a termék árában lévő adót az SZJAbevallásukban.

Hosszú távon pedig egy olyan állami bérlakásépítési program jelentene megoldást, amely program megvalósulásából létrejövő lakásokat csak az életüket elkezdő fiatalok használhatnának.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: