Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szokott módon hallgatásba burkolózik a fideszes belügyminiszter, amikor meg kellene magyaráznia, miért meneszti a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság vezetőjét – írja közleményében Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke.

Amíg nincs hivatalos, egyértelmű indoklás, nem lehet más magyarázatra gondolni, mint hogy a kormánynak nem tetszett az a szakvélemény, amely a kormánypropagandával ellentétes módon a tervezett debreceni akkumulátorgyár környezetvédelmi veszélyeire hívja fel a figyelmet.

A tanulmány egyértelműen kimondja, hogy „Debrecennek az újonnan megjelenő ipari vízigények miatt koncepcionálisan át kell alakítania a teljes városi ivóvíz-, szennyvíz- és csapadékhálózatot, mert az eddigi rendszer néhány év múlva már nem fogja bírni a terhelést.”

Mind a gyár várható vízfogyasztása nagyobb lesz, mind a gyársor hűtésére több víz kell, mint korábban állították. Elképesztő az is, hogy a kormány nem foglalkozott megfelelően a lehetséges balesetek hatáselemzésével.

 A szakvéleményből egyértelműen kiderül: a debreceni akkumulátorgyár egy olyan balesetveszélyes vízzabáló beruházás lenne, ami veszélyezteti az ott élőket és a környezetet.

A jó zsíros magyar földön búza teremjen és mezőgazdasági termelés legyen, ne akkumulátorgyár! Az igazmondó szakembereket pedig nem kirúgni kell, hanem megbecsülni!

Pintér Sándor haladéktalanul adjon magyarázatot mind Kincses Dániel kirúgására, mind arra, miért helyezik a kínai érdekeket előbbre a magyar emberek és a magyar környezet védelme helyett!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...

Orbán sötét boszorkánykonyhája újra ontja a szemetet: Itt a Fidesz sötét kampánya

A kormánypropagandát a jelek szerint Karácsony Gergely egy mondatára futtatják fel. A Fidesz egy "figyelemfelhívó" kampányt indít - jelentette ki a párt kommunikációs vezetője Hollik...

Hatalmas a káosz: Megbuktatták a Fidesz egyik legerősebb polgármesterét

Ács Rezső, Szekszárd Fidesz által támogatott polgármestere, leváltásának hírével került a középpontba, miután a város képviselő-testülete összeférhetetlenséget állapított meg a tevékenységével kapcsolatban. A szavazás során...