Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben.

A szigetvári kórházban történt a tragédia, amikor éppen egy nőgyógyászati műtétet hajtottak végre a csurgói asszonyon.

A fiatal nő halalát az okozta, hogy a beavatkozás közben sóoldat helyett erős fertőtlenítőszerrel mosták át a műtét során feltárt hasüreget, mert előtte valaki összecserélhette a két üveget.

A műtét után az egyik műtősnőnek feltűnt, hogy valami nincs rendben, és erről szólt is a műtőssegédeknek és az orvosnak is.

Ekkor az egyik férfinek eszébe jutott, hogy korábban a sóoldatos üvegbe töltöttek fertőtlenítőt.

Ezt akkor el is mondták a szakorvosnak, aki azonban ahelyett, hogy ezt jelezte volna az osztályvezető főorvosnak, valamint új operációt javasolt volna, elhallgatta a cserét.

A félresikerült műtét után az asszony rosszul lett, majd a Pécsi klinikára szállították át, ahol néhány hét múlva meghalt. Akkor a nő szomszédai megdöbbentek a történtek hallatán.

Az ügyészség a napokban a két műtőssegéd és egy orvos ellen emelt vádat. Kutas Tamás, a Baranya Vármegyei Főügyészség szóvivője elmondta:

mind a három vádlott cselekménye a foglalkozási szabályok megszegésén alapul, amíg ezt a műtőssegédek ezt gondatlanságból követték el, addig a szakorvos szándékosan szegte meg a szabályokat.

Az egyik műtősfiút az eset után azonnal kirúgtak a kórházból, a másik műtőssegéd még mindig ott dolgozik a szigetvári kórházban, az orvos pedig ugyanitt praktizál a szülészeti osztályon. Amennyiben bebizonyosodik, hogy mulasztás történt, a műtősegédek akár 5, míg az orvos 3 éves börtönbüntetésre is számíthat.

ATV.hu nyomán


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: