Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő dokumentumát.

Ez legalább a 11. alkalom, hogy a magyar miniszterelnök maga bizonyítja: nem az Oroszország elleni uniós szankciók okozzák a magyar inflációt, hiszen ha így lenne, nem szavazta volna meg az eddigi 10 szankciós csomagot, ahogy a mostani dokumentumot sem.

A Demokratikus Koalíció szerint nem az a baj, hogy Orbán Viktor szankciópárti, hanem az, hogy közben Európa legnagyobb inflációját szabadította Magyarországra.

Miközben Európában meredeken csökken az élelmiszerinfláció, ami egyébként a 18 százalékot sem haladta meg, addig a magyarok még mindig 44 százalékos élelmiszerinflációt fizetnek, és nem látszik a vége.

A miniszterelnök újabb, szankciók melletti brüsszeli kiállása csak azt bizonyítja, hogy hazudik az országnak az infláció okáról: valójában nem a szankciók okozzák az egyedülállóan magas magyar inflációt, hanem az Orbán-kormány.

Az orbáni infláció valójában az orbáni gazdaságpolitikának, azaz a forintgyengítésnek, a korrupciónak, az uniós pénzek elvesztésének, és a kiszámíthatatlan kormányzati döntéseknek a következménye; a magyarok az Orbán-kormány árát fizetik meg a boltokban.

Ha Magyarország meg akar szabadulni az orbáni inflációtól, akkor az Orbán-rendszertől kell megszabadulnia, erre pedig mára az Árnyékkormány az egyetlen reménye.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: