Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben való részvételt.

A hírek szerint a Győr-Moson-Sopron és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei háziorvosokat, akik eddig még nem kötöttek szerződést önkéntes alapon az Országos Mentőszolgálattal, 30 ezer forinttól 5 millió forintig terjedő bírsággal fenyegetik meg.

A Magyar Szocialista Párt már korábban is azt az álláspontot képviselte, hogy a háziorvosok már eleve túlterheltek, átlagéletkoruk 60 év felett van, bőven megdolgoztak már azért, hogy nyugodt életet élhessenek. Jogukban áll, hogy aki nem szeretne ügyeletet vállalni, az tehessen így.

Az MSZP osztja a Győr-Moson-Sopron megyei orvosi kamara területi elnökének állásfoglalását, miszerint ha nincs egészségügyi szükségállapot, akkor a háziorvosok nem vezényelhetők ilyen módon. Egyetértünk a területi elnökkel, aki arra bíztatja az orvosokat, hogy jogászok bevonásával közösen lépjenek fel a nyilvánvaló fenyegetés ellen.

Továbbra is azt javasoljuk az orvosoknak, hogy a kötelező kamarai tagság eltörlése ellenére maradjanak a Magyar Orvosi Kamara tagjai, és támogassák a MOK-ot, mert ez az a szervezet, amely képes fellépni ez ehhez hasonló visszás esetekben.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...

Orbán sötét boszorkánykonyhája újra ontja a szemetet: Itt a Fidesz sötét kampánya

A kormánypropagandát a jelek szerint Karácsony Gergely egy mondatára futtatják fel. A Fidesz egy "figyelemfelhívó" kampányt indít - jelentette ki a párt kommunikációs vezetője Hollik...

Hatalmas a káosz: Megbuktatták a Fidesz egyik legerősebb polgármesterét

Ács Rezső, Szekszárd Fidesz által támogatott polgármestere, leváltásának hírével került a középpontba, miután a város képviselő-testülete összeférhetetlenséget állapított meg a tevékenységével kapcsolatban. A szavazás során...