Image: 73897527, A Demokratikus Koalíció 2019-es európai parlamenti választások eredményvárója a budapesti Radison Blu hotelben, Place: Budapest, Hungary, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyre komolyabban veszik nemzetközi szinten is a Dobrev Klára által vezetett árnyékkormányt. A párt nem titkolt célja a találkozóval, hogy erősebbre fűzze a nyugati kapcsolatait.

Kétnapos hivatalos látogatáson vesz részt szerdától a DK árnyékkormánya Londonban, ahol a brit árnyékkormánnyal folytat kétoldalú tárgyalásokat.

– áll az ellenzéki párt Népszavához eljuttatott közleményében.

A brit árnyék-miniszterelnökkel kapcsolatban megjegyezték, hogy ő „a közvéleménykutatásokban toronymagasan vezető Munkáspárt” elnöke, aki mellett helyettese Angela Rayner is részt vesz a tárgyaláson.

A közlemény szerint a két árnyékkormány tagjai külön-külön is találkoznak, így a magyar ellenzéki politikusok közül Molnár Csaba, Arató Gergely, Vadai Ágnes és Rónai Sándor tárgyal majd a hasonló szakterületeket képviselő brit ellenzéki politikusokkal.

– Az egyeztetések központi témáit képezik többek között a legfontosabb kül- és biztonságpolitikai kérdések, az Egyesült Királyság és Magyarország jövőbeni együttműködése, valamint a Nagy-Britanniában élő magyar állampolgárok helyzete.

Mára az árnyékkormány jelenti Magyarország egyetlen reményét arra, hogy ismét erős nyugati szövetségeket építsünk, visszaszerezzük a bizalmat a magyar gazdaság iránt és megvédjük a magyar emberek érdekeit Nagy-Britanniában és Európa többi államában is

– hangsúlyozta Kálmán Olga, a DK-s árnyékkormány szóvivője


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: