Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Március 9-én levelet kaptak a magyar polgármesterek, amelyben az országos kórházi főigazgató jelezte:

államosítani szeretnék a járóbeteg szakellátást is

– írja közleményében Szaniszló Sándor DK-s polgármester.

Mint fogalmaz: Bár a hivatalos tájékoztatásban a szakellátás harmonizációja szerepel indokként, valójában a gyógyításra szánt támogatások további csökkentése lehet a valódi cél ezzel a lépéssel.

A Demokratikus Koalíció budapesti frakcióvezetőjeként mindent meg fogok tenni, hogy a kormány ne vehesse el tőlünk a járóbeteg szakellátást.

Ha államosítják a rendelőket, azzal tönkre is teszik őket, mert ha nem az önkormányzat felel értük, az egész rendszer össze fog omlani.

A megállíthatatlanul növekvő várólisták immár napi szinten veszélyeztetik a betegek egészségét, ezért a kormánynak inkább az egyre súlyosabb orvos- és szakápolóhiány enyhítésén kellene dolgoznia, és nem még tovább növelni a helyzet súlyosságát.

Az Árnyékkormány szerint minden embereknek joga van a minőségi betegellátáshoz, és nem hagyhatjuk, hogy a kormány még jobban tönkre tegye az egészségügyet.

Ezért mára az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy minden magyar európai szintű egészségügyben gyógyulhasson – zárja közleményét a XVIII. kerületi polgármester.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: