Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Magyar Szocialista Párt korábban kezdeményezte, hogy a népszámláláshoz használt több tízezer tablet az ország legszegényebb településeinek iskoláiba kerüljön, úgy, hogy a kormány egyúttal gondoskodik az internet-hozzáférésről is.

Ez az intézkedés egyszerre hozna javulást az oktatás színvonalában, illetve a takarékoskodást is elősegíti, mivel a táblagépek tárolása 240 millió forintjába kerül a magyar adófizetőknek.

A Központi Statisztikai Hivatal 1,7 milliárd forintért vásárolt új táblagépeket a 2022-es népszámlálásra, hiszen a népszámlálások történetében először, kizárólag digitálisan rögzítették az adatokat a számlálóbiztosok.

A költségeket növelte, hogy további 240 millió forintba került a táblagépek tárolása. Az MSZP javaslata arról szólt, hogy az ország legszegényebb településeinek iskoláiba kerüljenek ezek a tabletek, ugyanakkor mindezek úgy tudnak hatékonyan felhasználásra kerülni, ha a kormány egyúttal gondoskodik az internet-hozzáférésről is.

A kormány végre megfogadta az MSZP javaslatát, így az a 22 ezer tablet, amelyet a kérdezőbiztosok használtak a 2022. évi népszámlálás alkalmával a közoktatásba kerül.

Az MSZP üdvözöl minden olyan intézkedést, amely a közoktatás színvonalának emelését szolgálja, így továbbra is követeljük, hogy a kormány emelje a pedagógusok bérét, tegyen eleget a tiltakozó pedagógusok követeléseinek, vegye vissza az állásukból tiltakozásuk miatt elbocsátott oktatókat és lépjen vissza a retorzió alkalmazásától!

A Magyar Szocialista Párt szerint a közoktatás magas színvonalát nagyban meghatározza a benne dolgozók és tanulók körülményeinek javítása, jóléte, megbecsültsége, és messze nem utolsósorban maga az oktatás szabadsága.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Újabb megszorítást leplezett le az MSZP – Orbánék ismét ordenáré módon hazudtak az embereknek

Az MSZP szerint januártól túladóztatná az autósokat a Fidesz, mivel egy liter benzin esetében 16,5 forinttal, egy liter gázolajnál 18,6 forinttal több adót szedne...

Kínos kérdések merültek fel a tárgyalóteremben: Újra felmerült Varga Judit neve a Völner-Schadl perben

Kedden a Fővárosi Törvényszéken folytatódott tovább  a Schadl-Völner nevével fémjelzett korrupciós botrány tárgyalása. F. Vivien, a vád koronatanúja kerül a bíróság elé - számolt...

Fontos: Hatalmas bajban lesznek a nyugdíjasok a szakértő szerint

Farkas András nyugdíjszakértő a Portfolio.hu-nak nyilatkozva rámutatott: a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlannak bizonyul, jellemző rá a kaotikusság és az átláthatatlanság. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ)...