Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Magyar Szocialista Párt korábban kezdeményezte, hogy a népszámláláshoz használt több tízezer tablet az ország legszegényebb településeinek iskoláiba kerüljön, úgy, hogy a kormány egyúttal gondoskodik az internet-hozzáférésről is.

Ez az intézkedés egyszerre hozna javulást az oktatás színvonalában, illetve a takarékoskodást is elősegíti, mivel a táblagépek tárolása 240 millió forintjába kerül a magyar adófizetőknek.

A Központi Statisztikai Hivatal 1,7 milliárd forintért vásárolt új táblagépeket a 2022-es népszámlálásra, hiszen a népszámlálások történetében először, kizárólag digitálisan rögzítették az adatokat a számlálóbiztosok.

A költségeket növelte, hogy további 240 millió forintba került a táblagépek tárolása. Az MSZP javaslata arról szólt, hogy az ország legszegényebb településeinek iskoláiba kerüljenek ezek a tabletek, ugyanakkor mindezek úgy tudnak hatékonyan felhasználásra kerülni, ha a kormány egyúttal gondoskodik az internet-hozzáférésről is.

A kormány végre megfogadta az MSZP javaslatát, így az a 22 ezer tablet, amelyet a kérdezőbiztosok használtak a 2022. évi népszámlálás alkalmával a közoktatásba kerül.

Az MSZP üdvözöl minden olyan intézkedést, amely a közoktatás színvonalának emelését szolgálja, így továbbra is követeljük, hogy a kormány emelje a pedagógusok bérét, tegyen eleget a tiltakozó pedagógusok követeléseinek, vegye vissza az állásukból tiltakozásuk miatt elbocsátott oktatókat és lépjen vissza a retorzió alkalmazásától!

A Magyar Szocialista Párt szerint a közoktatás magas színvonalát nagyban meghatározza a benne dolgozók és tanulók körülményeinek javítása, jóléte, megbecsültsége, és messze nem utolsósorban maga az oktatás szabadsága.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...