Hunvald György, Erzsébetváros volt szocialista polgármestere
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hunvald György korábbi VII. kerületi szocialista polgármester ügye még 2010 előtt indult és a Fidesz akkor országos kampányt épített a szocialista politikus elleni büntetőügyre.

A polgármester ellen indított eljárások adták az alapját annak, hogy az MSZP-t és a politikusait a Fidesz akkor bűnözőkhöz hasonlítsa.

Ma már szinte nem is emlékszünk az ügy részleteire, a lényeg, hogy a média bemutatta, bilincsben visznek el városvezetőket.

Több mint egy évtizeddel később most újra előkerült az ügy, melynek úgy tűnik még mindig nincs vége, cserébe viszont Hunvald teljes politikai karrirerje ráment.

Maga a volt polgármester számolt be arról, hol tart most a büntetőügy:

Nem is tudom, hogy kezdjem… Ez már tényleg a vége:)

Ma kézhez vettem a Kúria kiadmányát, amiben tájékoztatnak, hogy a felülvizsgálati indítványomnak megfelelően hatályon kívűl helyezték a büntető ítéleteimet, amelyek az ügyészség 2016-os perújítása nyomán születtek és megszüntették az ügyészség indítványára ellenem kezdeményezett perújítási eljárást.

Hét éven keresztül 3 bíróságnak, nyolc bírónak és két ügyésznek hiába mondtam és ismételgettem minduntalan, hogy törvénytelen eljárást folytattak le ellenem, de nem ért semmit.

Hét évet vettek el az életemből, nem lehettem ügyvédjelölt, stb. Most a Kúria öttagú tanácsa igazat adott nekem. Mint írták, a végzésük ellen fellebbezésnek és felülvizsgálatnak nincs helye.

A legszebb mondat Christopulos Oresztész, a Központi Nyomozó Főügyészség ügyésze szájából hangzott el, aki a perbeszédében azt mondta, hogy AZÉRT IS KELL ENGEM ELÍTÉLNI, mert ha nem ítélnek el, akkor a többiek is perújítást nyújtanának be, a felmentésükért.

Ez olyan nagyon a Tanú c. filmbe való mondat szerintem. Bővebben akkor, amikor a végzést részletesen leírva az indoklással együtt megkapom.

Szép napot mindenkinek, nekem már ez az év is szép!!!!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: