Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke és Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója Székelyföldön, Nyergestetőn emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről.

Az MSZP mindig a nemzeti függetlenség mellett állt és a béke gondolatát képviselte. A szocialista politikusok az ünnepi beszédek után, kopját avattak.

1848 tavaszán Kossuth, Széchenyi, Táncsics mind a magyar szabadságért harcoltak. A szabadságért, melyet Petőfi Sándor foglalt versbe a bordaloktól a Nemzeti Dalig, mely jobbágynak-cselédnek emberibb életet ígért, és ami hiányzott a magyar iparból.

Az 1848-as forradalom ikonikus 12 pontjának záró követelése pedig így hangzott: Unió Erdéllyel! Könnyű lenne azt mondani, hogy ezt az Európai Unió megoldotta, de nem lenne igaz. Komjáthi Imre szerint a császári csapatokat Erdélyből kiverő Bem apó példamutatása, karizmája többet jelent, mint bármiféle EU-s irányelv.

Az MSZP szerint szabad magyarnak lenni nem pusztán jogállás kérdése, hanem naponta büszkén megélt dolgunk, és felelősségünk. Megvédeni, javítani mindazt, amiért az elődeink küzdöttek 1848-ban is.

A Magyar Szocialista Párt patrióta politikát képvisel, melynek egyik főszereplője Erdély. Olyan Magyarországért dolgozunk, melynek polgárai hazajárnak Erdélybe, kapcsolatuk élő és kölcsönös az ősi magyar földdel.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...