Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szlovák védelmi miniszter olyan állításokat tett, amely nem csak magyarázkodásra fogja kényszeríteni Orbánékat, de könnyen lehet, hogy a fejükre szakad a teljes hazugságspirál amit felépítettek.

A Telex sajtószemléje szerint a szlovák védelmi miniszter, Jaroslav Naď egy, a kelet-szlovákiai Nagymihályban tartott hétfői beszélgetésen azt állította, hogy Magyarországon is képeznek ki ukrán katonákat számol be erről a Paraméter cikke.

Ismeretes, hogy Orbán Viktor a teljes politikáját arra építette fel, hogy Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból, ehhez képest meglepő fordulat az amit Jaroslav Naď  állított nyílvánosan:

A szlovák külügyminisztérium által szervezett beszélgetésen szóba került a szomszédos országok szerepe, amivel kapcsolatban Naď azt mondta, hogy a szomszédos országoknak kötelességük támogatni Ukrajnát, ahogy teszi ezt többek között Szlovákia, Csehország és Lengyelország is.

A termeben a beszélgetés közben megjelent  egy oroszbarát társaság is, amelynek tagjai hangosan ordibáltak a teremben, így akadályozva a két miniszter beszélgetését.

 „Bezzeg Magyarország kimaradhat ebből az egészből” – kiabálta be az oroszbarát társaság egyik tagja a szlovák miniszter mondatai hallatán. Erre reagálva Naď azt állította, hogy a magyarok is segítenek, mégpedig ukrán katonák kiképzésével.

„Az, hogy ön erről nem tud, és terjed a propaganda arról, hogy ők nem segítenek, az egy dolog.

De vajon arról van tudomása, hogy a területükön (azaz Magyarországon – a szerk. megj.) folyik az ukrán katonák kiképzése?”

– idézi a Paraméter cikke a szlovák védelmi miniszter szavait.

Orbán Viktornak komoly kérdésekre kell válaszolnia mind a nemzetközi fórumokon, mind pedig a magyar közvélemény számára.

Nem a segítséggel van a baj – az szinte természetes lenne – azoban ha mindez igaz, amit a védelmi miniszter állít, Orbánnak a sajátjaival kell majd tisztáznia, hogy miközben a Fidesz-világ Ukrajna ellen uszít és minden háborúval kapcsolatos tevékenységet kategórikusan elutasít, aközben katonákat képeznek Magyarországon.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: