Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor hazugságokkal nyert választást tavaly ilyenkor. Azt mondták nem fognak emelkedni a közüzemi költségek, de a Fidesz hazudott.

A baloldalt vádoltáka  rezsicsökkentés eltörlésével, miközben a Fidesz a választások után szépen lassan elkezdte kivezetni a rezsicsökkentést.

Ez a legjobban a gáz áránál érezhető, ami az átlag fogyasztás felett 750%-al emelkedett meg. A Fidesz arra hivatkozott, hogy a brüsszeli szankciók miatt emelkedik a gáz ára, és hogy örülni kell, mert Magyarország tudott venni az oroszoktól gázt, azonban Európában fagyoskodni fognak az emberek és sokkal többet fizetnek a gázért mint idehaza.

Lássuk a tényeket:

Miközben sosem látott összeget fizetnek a magyar háztartások a gázért és folyamatosan ürülnek a hazai gáztározók Európában fordított trend tapasztalható: lassan nincs hol tárolni a földgázt annyi érkezik a kontinensre, ráadásul bőven a háború elötti árat kell fizetni érte.

Jelenleg a csúcshoz képest 88%-al csökkent a földgáz ára az irányadó holland TTF gáztőzsdén

ngeu-com-2023-03-06t160421-587650
Forrás: tradingeconomics/portfolio.hu

Ehhez képest a kormány bejelentette nem reagálnak a törzsei csökkenésre. Bebetonozta a 750%-os rezsiemelést az Orbán-kormány azzal, hogy Lantos Csaba energiaügyi miniszter bejelentette:

az év végéig a magyar emberek már biztosan a tavaly brutális mértékben megemelt áram- és gázárakat fogják fizetni.

Vagyis már nyíltan beszélnek arról, hogy semmit se tesznek a megélhetési válság ellen, de ami nagyobb bűn, nyerészkednek a megemelt árakon, miközben két dolog biztos: a szankciók működnek és az hogy mi vásároljuk a legdrágábban a gázt európában, méghozzá az oroszoktól


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: