Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz frakcióvezetője szerint a magyar Országgyűlés még nem hozott békepárti határozatot az orosz agresszió miatt kirobbant ukrajnai háborúval kapcsolatban, ezért ideje, hogy ez megtörténjen.

Egyetértek!  – írja Tóth Bertalan MSZP frakcióvezető.

Megszavaztatjuk Orbánékat az ENSZ békepárti határozatáról!

Valóban szükség van arra, hogy a magyar országgyűlési képviselők valódi konszenzussal kifejezzék Magyarország béke iránti elköteleződését.

Az MSZP valódi békepárti határozatnak az ENSZ Közgyűlése által 2023. február 24-én, a tagállamok 3/4-es többségével elfogadott határozatot tartja.

A Fidesz és a KDNP háborús határozati javaslatához ezért módosító javaslatként ennek az ENSZ közgyűlési határozatnak a pontjait terjesztjük az Országgyűlés elé, hogy a magyar országgyűlési képviselők is erősítsék meg azt. Ez lenne a valódi békepárti nyilatkozat!

Legyen egyértelmű!

Az MSZP a béke pártján áll, és a béke előmozdítását, a magyar emberek, családok biztonságát és megélhetését elősegítő javaslatokat támogatja.

A Fidesz és a KDNP háborús határozati javaslata azonban nem ilyen. Kocsis Máté (Fidesz) és Simicskó István (KDNP) háborús határozati javaslata ugyanis – a béke iránti vágy kifejezésén, és néhány támogatható pontján túl – számos csúsztatást, tévedést, hazugságot tartalmaz.

A javaslatuk valódi célja, hogy elterelje figyelmet a mindennapi megélhetési problémákról, Európa legmagasabb inflációjáról, a recesszióközeli gazdaságról, a megugró költségvetési hiányról, a csökkenő reálbérekről, az oktatás, az egészségügy a szociális biztonság válságáról, valamint arról, hogy az Orbán-kormány nem tudta megnyugtató mederbe terelni a jogállamisági eljárást sem.

Ezért aztán nem jönnek a felzárkózáshoz, fejlesztéshez szükséges uniós források, és a helyreállítási alap pénzei, és Magyarország – az Orbán-kormány antidemokratikus és autokrata politikája, a szövetségi rendszereink érdekeivel ellentétes cselekményei miatt – egyre jobban elszigetelődik az Európai Unióban és a szövetségeseink körében.

A Fidesz és a KDNP háborús határozati javaslatának megszavazása – az emberek egyre nagyobb csoportja számára is egyre nyilvánvalóbban – súlyos, stratégiailag hibás, az ország sorsát évtizedekre meghatározó döntéseinek politikai felelőssége alól mentené fel az Orbán-kormányt.

Ebben az MSZP nem kíván partner lenni.

Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy valódi békepárti szöveget terjesztünk az Országgyűlés elé.

Kedves fideszes képviselők! Tessék támogatni


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: