Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Összefogásra van szükség – véli Kunhalmi Ágnes az MSZP társelnöke.

Mára az MSZP maradt szinte az egyetlen párt, amely folyamatosan kongatja a vészharangokat ugyanis veszekedés helyett összefogásra lenne szüksége a pártnak.

Nem véletlen, hogy Orbán Viktor egy napon tartja az Önkormányzati és az Európai Parlamenti választásokat – ez része a Fidesz tervének, hiszen az ellenzék tradicionálisan jobban teljesít az önkormányzatokban.

Helyette a kormány brüsszelezni tervez majd a választásokon. Ahhoz, hogy a csapdahelyzetet elkerülhesse az ellenzék már most az összefogáson kell dolgozni.

Azt hangsúlyozta, hogy minden településen elő kell állítani az „egy az egy ellen” felállást, amikor az ellenzék egy jelöltje áll majd szemben a fideszes indulóval. Ahol nincs megállapodás vagy nincs meg az egyetlen jó jelölt, ott előválasztással döntenének.

Kunhalmi Ágnes kitért arra is, hogy az MSZP kongresszusi határozata értelmében azokat a politikusokat, akik korábban a szocialisták színeiben nyertek mandátumot, de időközben átléptek más pártba, csak úgy tudják támogatni 2024-ben, ha egy előválasztáson újra nyerni tudnak. Ilyen például a XVIII. kerületben Szaniszló Sándor, aki MSZP-sként győzött 2019-ben, majd átlépett a Demokratikus Koalícióba.

De ugyanezt az utat járta be Óbudán Kiss László is. Ez lehet az oka, hogy ebben a kerületben a szocialista párt nem őt nevezte meg automatikusan, hanem a párt helyi elnökét, Török Ottót.

Emellett újabb az MSZP által támogatott jelölteket mutatott be:

Érden Csőzik László polgármestert, Óbudán Török Ottót, Esztergályhorvátin Brunner Tibort, Ajkán Schwartz Bélát, Alsógagyon pedig Takács Lászlót tartja a legalkalmasabb jelöltnek az MSZP.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: