Budapest, 2018. október 31. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) vezérszónoka felszólal az egyes belügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. október 31-én. MTI/Soós Lajos
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma reggelre derült ki, hogy ígéretével ellentétben a kormány mégis elhalasztja a Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának ratifikálásáról szóló parlamenti szavazást.

Eddig úgy tűnt, hogy Orbán Viktor NATO-ellenes pávatánca egy jól megtervezett koreográfia szerint halad, most azonban nyilvánvalóan történt valami, ami miatt a kormány láthatóan Magyarország NATO-n belüli pozícióját is hajlandó tovább gyengíteni.

Az Árnyékkormány azonnali választ vár Orbán Viktortól: csak nem egy moszkvai telefonhívás halasztotta el a NATO-bővítés megszavazását?

Ugye nem az történik, hogy az Orbán-kormány a hetek óta tartó NATO elleni hergelést és a szavazás elhalasztását is a Kreml utasítására teszi?

Az Árnyékkormány szerint ’56 népe nem felejtette el, hogy milyen fontosak a szövetségesek; ezeréves álmunk volt, hogy végre mi is Európához és a NATO-hoz tartozzunk.

Mi kiállunk uniós és NATO-tagságunk mellett és támogatjuk Svédország és Finnország NATO-csatlakozását.

Ezzel mára az Árnyékkormány vált hazánk egyetlen reményévé arra, hogy mi, magyarok békében és biztonságban élhessünk az Európai Unió és a NATO teljes jogú és büszke tagjaiként.

Történelmi mértékű szégyennek tartjuk, hogy Orbán Viktor ezekben az időkben képes elárulni az elsőszámú nemzeti érdeket, Magyarország biztonságát, méghozzá a háborús bűnös Vlagyimir Putyin kedvéért.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: