Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Orosz állami hírügynökség a TASZSZ jelentette be a szankciót.

Oroszország a mai nappal felfüggesztette a diplomata-útlevéllel történő vízummentes utazásról szóló megállapodást Magyarországgal.

Az orosz fél szerint Magyarország megsértette a vízummentes beutazásról szóló 2001-es megállapodást, ezért hozták meg az intézkedést.

A TASZSZ szerint a felfüggesztés addig marad érvényben, amíg Magyarország nem szünteti meg a dokumentum megsértését – azt azonban ennél konkrétabban nem fogalmaztak.

Az egyezmény értelmében mindkét ország diplomata- vagy szolgálati útlevéllel rendelkező állampolgárai 90 napig vízum nélkül jogosultak a másik ország területére belépni, onnan kilépni, átutazni és ott tartózkodni.

A megállapodás határozatlan ideig érvényes, kivéve, ha valamelyik fél úgy dönt, hogy felmondja azt, és erről diplomáciai úton tájékoztatja a másikat. A felfüggesztésre „nemzetbiztonsági, közrendi vagy közegészségügyi okokból” is sor kerülhet.

A hír szerint az orosz külügyminisztériumot utasították, hogy tájékoztassa a magyar felet a döntésről.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...