Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Orosz állami hírügynökség a TASZSZ jelentette be a szankciót.

Oroszország a mai nappal felfüggesztette a diplomata-útlevéllel történő vízummentes utazásról szóló megállapodást Magyarországgal.

Az orosz fél szerint Magyarország megsértette a vízummentes beutazásról szóló 2001-es megállapodást, ezért hozták meg az intézkedést.

A TASZSZ szerint a felfüggesztés addig marad érvényben, amíg Magyarország nem szünteti meg a dokumentum megsértését – azt azonban ennél konkrétabban nem fogalmaztak.

Az egyezmény értelmében mindkét ország diplomata- vagy szolgálati útlevéllel rendelkező állampolgárai 90 napig vízum nélkül jogosultak a másik ország területére belépni, onnan kilépni, átutazni és ott tartózkodni.

A megállapodás határozatlan ideig érvényes, kivéve, ha valamelyik fél úgy dönt, hogy felmondja azt, és erről diplomáciai úton tájékoztatja a másikat. A felfüggesztésre „nemzetbiztonsági, közrendi vagy közegészségügyi okokból” is sor kerülhet.

A hír szerint az orosz külügyminisztériumot utasították, hogy tájékoztassa a magyar felet a döntésről.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Hoppá, mi történhetett?! Novák Katalin Orbán ellen beszélt az ENSZ közgyűlésén

Vagy kommunikációs hiba, vagy szándékosan, de Novák Katalin az oktatás fontosságáról és az iskolák elhanyagolását nevezte a legvégzetesebb hibának az ENSZ közgyülésén, miközben Magyarországon...

Szégyen és gyalázat: Ide jutottunk Orbánék miatt

Az Európai Unió legújabb vagyonfelmérési adatai a magyar háztartások számára semmiképpen sem hoztak jó híreket. A portfolio.hu által közölt jelentés szerint a magyar háztartások nettó...

Lerántotta a leplet Orbánék hazugságáról a szakember: Óriási bajban vagyunk

A kormány elhibázott gazdaságpolitikájáról, az inflációs helyzetről, valamint a felesleges kormányzati beruházásokról is beszélt Vajda Zoltán, a parlament Költségvetési Bizottságának MSZP-s elnöke az ATV...