Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP-t a közvélemény kutatók az utóbbi időszakban 5 és 3 százalék körül mérték. Volt mit újragondolni a baloldali pártnál. A 2023-as évet eddig jól kezdték, ennek meg is lett a gyümölcse:  a szocialisták utolérték támogatottságban a Momentumot.

A 2023-as évet eddig jól kezdték a szocialisták, volt évadnyitó rendezvényük és a hagyományos ellenzéki témákon túl újabb kérdésekkel pl. mezőgazdasággal is hangsúlyosan el kezdtek foglalkozni.

Mindeközben a Momentum nem nagyon találja a helyét a politikai palettán, a párt sokat várt Donáth Anna visszatérésétől, de azon túl, hogy folyamatosan a DK-t piszkálják még más politikai teljesítményt nem mutattak fel. Ez köszönhet vissza a Republikon intézet legfrissebb számaiban.

A kutatás eredményeit először a Telex közölte, ezek alapján a kormánypártok a teljes népesség körében februárban 33 százalékon állnak, azért figyelemre méltó, mert a Republikon kutatásai alapján a Fidesz–KDNP népszerűsége a tavalyi választás óta folyton csökkent. Ez a csökkenés most megállni látszik.

Továbbra is a DK a legnagyobb ellenzéki párt a teljes népesség körében 14 százalékon állnak, míg a biztos pártválasztóknál 20. Az MSZP és a Momentum támogatottsága, ahogy írtuk megegyezik: a pártválasztók között 6-6 százalékon állnak.

A Jobbik  1 százalékpontot veszített a teljes népesség, és 2 százalékpontot a pártválasztók körében – így most 2, illetve 3 százalékon állnak. Ezzel a Jobbik egy szintre került a Párbeszéddel és a Kutyapárttal.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...