Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Másodfokon is pert nyert Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője és alelnöke, az Origo ellen.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete mondja ki, hogy az origo.hu valótlanul állította, hogy “Újabb megdöbbentő részletek derültek ki Cseh Katalin uniós pénzügyi csalásáról”. Erről maga az EP-képviselő számolt be a Facebook-oldalán.

“A Fidesz-propaganda tipikus módszere, hogy a korrupció ellen felszólalókat mondvacsinált korrupcióval vádolja meg és sározza be, hogy hiteltelenítse a küzdelmünket. Csakhogy hazudtak, ezért a bíróság helyreigazításra kötelezi az origo.hu-t, hiába próbáltak fellebbezni” – írja a közösségi médiában a Momentum politikusa.

Cseh Katalin hozzátette, hogy tisztában van vele, hogy közszereplő mivolta végett a propaganda árgus szemekkel követi minden lépését, de nem ártana, ha a kormányközeli korrupciógyanús ügyeket is ugyanilyen vehemenciával tanulmányozná az Origo.

Rövid időn belül ez a második per, amit a Momentum politikusai megnyertek a propaganda sajtó ellen. Donáth Anna, a Momentum másik EP-képviselője, nemrég számolt be róla, hogy végrehajtókat küldött a propagandára, hiszen azok nem teljesítették a bíróság által kiszabott kötelességeiket.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: