Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sekély e kéj.

Kivételes eljárásban tárgyalja és fogadhatja el az Országgyűlés kedden a kötelező orvosi kamarai tagság megszüntetéséről szóló kormányzati törvényjavaslatot.

A belügyminiszter által jegyzett, az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló törvényt módosító előterjesztés arról is rendelkezik, hogy a folyamatban lévő etikai eljárásokat az orvosi kamara helyett az Egészségügyi Tudományos Tanács folytatja le.

Az indoklás szerint a módosításra azért van szükség, mert “az emberek egészségügyi ellátásához való joga alkotmányos alapjog, amit veszélybe sodor a Magyar Orvosi Kamara azzal, hogy hatalmával visszaélve nyomást gyakorol az orvosokra, fenyegeti őket”.

Azzal, hogy a kamara az új ügyeleti rendszer működését akadályozza és ezzel a magyar emberek egészségügyi ellátását veszélyezteti, megszegi a demokratikus köztestületi jellegének alapvető szabályát, semmibe veszi saját céljait – tették hozzá.

A parlament tárgyalja azt a törvényjavaslatot is, amelyet Gulyás Gergely és Kocsis Máté (mindketten Fidesz) képviselőként nyújtott be az egyes vagyongazdálkodást érintő törvények módosításáról.

Az előterjesztés számos II. és XII. kerületi ingatlant juttat ingyenesen a Magyarországi Református Egyháznak a Károli Gáspár Református Egyetem megalapításának 30. évében, ezzel is elismerve az egyház felsőoktatásért végzett munkáját.

Ugyancsak fideszes képviselők kezdeményezésére vitatják meg azt az országgyűlési határozati javaslatot, amely – az író születésének kétszázadik évfordulója alkalmából – 2023-at Madách Imre-emlékévvé nyilvánítja.

Együttes általános vitát tartanak a Délkelet-európai Rendőri Együttműködési Egyezmény felei között létrejött, a DNS-adatok, a daktiloszkópiai adatok és a gépjármű-nyilvántartási adatok automatizált cseréjéről szóló megállapodás, illetve annak végrehajtási megállapodása, továbbá a módosításáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről. Az indokolás szerint az egyezmények jelentősen egyszerűsíthetik, gyorsíthatják és hatékonyabbá tehetik a bűnüldözői munkát.

Két partnerségi megállapodást is tárgyal a Ház: az egyik az Európai Unió és tagállamai, valamint Thaiföld között, a másik az EU és Malajzia között jött létre.

(MTI)


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Újabb megszorítást leplezett le az MSZP – Orbánék ismét ordenáré módon hazudtak az embereknek

Az MSZP szerint januártól túladóztatná az autósokat a Fidesz, mivel egy liter benzin esetében 16,5 forinttal, egy liter gázolajnál 18,6 forinttal több adót szedne...

Kínos kérdések merültek fel a tárgyalóteremben: Újra felmerült Varga Judit neve a Völner-Schadl perben

Kedden a Fővárosi Törvényszéken folytatódott tovább  a Schadl-Völner nevével fémjelzett korrupciós botrány tárgyalása. F. Vivien, a vád koronatanúja kerül a bíróság elé - számolt...

Fontos: Hatalmas bajban lesznek a nyugdíjasok a szakértő szerint

Farkas András nyugdíjszakértő a Portfolio.hu-nak nyilatkozva rámutatott: a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlannak bizonyul, jellemző rá a kaotikusság és az átláthatatlanság. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ)...