Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elfogadhatatlan politikai büntetőakció lesz a kötelező orvosi kamarai tagság megszüntetése, amennyiben az Országgyűlés rapid eljárásban megszavazza Pintér Sándor rendőrminiszter javaslatát – írja közleményében a Momentum.

A Momentum közleménye szerint a Magyar Orvosi Kamara hazánk egyik legjelentősebb, nemzetközileg is elismert, demokratikusan működő szakmai érdekképviseleti szervezete. Egy normális országban a mindenkori kormány megfontolja a MOK szakmai javaslatait, és folyamatos párbeszédet tart fenn vele.

A tervezett, törvényjavaslat formájába öntött “büntetőeljárás”, amelynek a keretében a kormány nekimegy a kamarának, méltatlan egy jogállamhoz

Ha a kamarákkal kapcsolatosan bármit érdemes megfontolni, az mindenekelőtt a nem hivatásszerűen működő,  felesleges vállalkozói adminisztrációt és terhet jelentő Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kötelező tagságának, illetve a kamarai hozzájárulási díjának, a Parragh-adónak a megszüntetése kellene, hogy legyen.

A Magyar Orvosi Kamara büntetése tehát nem más, mint egy rendőrminiszter bosszúhadjárata, ugyanis egy rendőrminiszter nem kíváncsi a szakmaiságra.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: