Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A párt bejelentette megváltozik a Mozgalom neve.

A Fidesz-közeli Magyar Nemzet számolt be róla, hogy a szebb napokat látott nemzeti radikális párt új néven folytatja tovább a politizálást.

A párt szolnoki elnöke közösségi oldalán “spoilerezte el”, hogy nevet vált a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Szotyori-Lázár Zoltán szerint ugyanis:

„Fontos mérföldkőhöz érkezett a jobbikos közösség: mától Jobbik – Konzervatívok néven folytatjuk”

Gyöngyösi Márton pártelnök este mondja el évadnyitó beszédét, melyről „Lépjünk közösen a Jobbik útra. Adjuk vissza a jobboldal becsületét” felütéssel adott hírt saját Facebook-oldalán.

A párt közleményében úgy fogalmazott,

a Jobbik országos kongresszusa a mai napon elfogadta Magyarország egyetlen nemzeti konzervatív pártjának új nevét. – Mostantól Jobbik – Konzervatívok néven folytatjuk a normális politika képviseletét – írták.

Szerintük a Fidesz politikájának „semmi köze a hagyományok tiszteletéhez”. – Orbán Viktor elárulta Európát és arra készül, hogy kivezeti Magyarországot az EU-ból, hogy aztán korlátlanul uralkodhasson, orosz segítséggel – olvasható a közleményben.

– Európa hetven éve a biztonságot, a szabadságot és a jólétet jelenti. A Jobbik-Konzervatívok mindent megtesz azért, hogy megakadályozza azt a nemzeti tragédiát, amit a Huxit jelentene.

Európa kiállt a szabadság, a demokrácia és az emberi méltóság mellett, amelyet Putyin előbb Ukrajnában, majd egész Európában le akar rombolni – közölte a párt, hozzátéve, „olyan Magyarországot ígérnek a magyar embereknek, amely nem tér vissza az önkényuralom útjára, ahol a politikai szélsőségek szekértáboros harca helyett nyugalom és kiszámíthatóság segíti a fejlődést, ahol békés építkezés zajlik, ahol a munka alapozza meg a sikert, ahol a tanítás és a tanulás megbecsülés tárgya, ahol az emberek nem félnek elmondani a véleményüket”.

– Magyarország egyetlen nemzeti konzervatív pártja a mai közgyűlésén hitet tett Európa, a normális élet és az emberi méltóság mellett – írták.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: