Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP szerint azonnali intézkedésekre van szükség!

Legalább 5 százalékkal csökkent a magyar dolgozók fizetésének értéke (reálbére) a kormányzati Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint.

Ez azt jelenti, hogy a fizetések csak papíron nőttek, az értékük igazából kevesebb lett az egekbe szökő infláció miatt, amit a Fidesz hibás gazdaságpolitikája okoz.

A fizetések csökkenő értéke cáfolhatatlan valóság. Egy havi nettó átlagbérből 2021 decemberében 680 liter 95-ös benzint lehetett vásárolni, míg most 630 liternyit sem. Egy évvel korábban egy havi nettó átlagbérből 728 kiló kenyeret lehetett venni, míg most már csak 430 kilót.

A kormány által emlegetett fizetésemelések csak papíron léteznek, a boltokban egyre kevesebbet ér a pénzünk. A Fidesz-kormány mégis a papírra írt számokra hivatkozik, és nem tesz semmit. Orbánék cserben hagyják az embereket, miközben a valóság az, hogy az átlagbért, vagy annál többet csak Budapest és egy-két megye lakói tudják megkapni, miközben 7-8 megyében a helyiek átlagfizetése drasztikusan leszakadt.

A Fidesz-kormány cserben hagyta a dolgozó nőket is, hiszen az ő átlagkeresetük (311 124 forint) csaknem ötödével kevesebb, mint a férfiaké (376 214 forint).

Az MSZP számára mindez elfogadhatatlan, hiszen azonos munkáért azonos fizetés illet meg minden embert! A mostani alacsony értékű fizetések pedig évek, évtizedek múlva alacsony értékű nyugdíjakká válnak, ami nélkülöző idős emberek tömegeit jelenti!

Az MSZP, az igazi baloldal pártja a magyar dolgozók érdekében kezdeményezi folyamatosan a minimálbér adójának eltörlését és a kisebb fizetések adójának csökkentését. A kormány nem spórolhat azokon, akik az országot működtetik, ezért az állami dolgozók fizetését legalább az infláció mértékével emelni kell!

Az ennivalón pedig tilos nyerészkedni, ezért kezdeményezzük azt is, hogy az alapélelmiszerek áfája nulla százalék legyen, a drágulást gerjesztő kiskereskedelmi különadót pedig meg kell szüntetni!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: