Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bár a főváros vezetése intenzív kampányba kezdett, hogy a közösségi közlekedés nem drágul, mégis a 24 órás jegy áremelése után újabb jegy fog drágulni.

Budapesti Közlekedési Központ (BKK) friss közleménye szerint április elsejétől jelentős drágulással kell számolnunk a repülőtéri vonaljegyek esetében.

A repülőtéri járatra, vagyis a 100E jelölésű buszra egy külön jegytípust kell váltani, aminek az eddigi ára 1500 forint volt vonaljegyenként.

Azonban a BKK honlapján feltüntetett döntés szerint a növekvő inflációra, illetve a gyenge euró-forint árfolyamra hivatkozva, a vonaljegy árát áprilistól 2200 forintra emelik.

A BKK által végzett 2019-es kutatás alapján ez a típus a jegybevételek csupán 4%-át adja, és ennek 85%-át is külföldi utasok vásárolják.

Így a honlapon arra hivatkoznak, hogy mivel a turisták esetében csak alkalmi vásárlásról van szó, ők kevésbé érzékenyek az árváltozásra.

Továbbá kiemelték, hogy a megemelt vonaljegy ára így is elmarad a nemzetközi viszonylatban ismert áraktól.

A honlapon feltüntetett információk szerint a leggyakrabban használt jegyek és bérletek árát azonban továbbra sem növelik.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

„Kártyavárként omolhat össze a rendszer”, ha Karácsonyék mintapere győz a bíróságon

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, egy friss sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai napon jogi lépéseket tesz a szolidaritási hozzájárulással kapcsolatos, jogellenesnek...

Kést rántott egy idős nő Orbán Viktor születésnapján

Csak úgy áradt a keresztényi szeretet a szentmisén. A Gulyáságyú Média hírportál beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményezett egy idős nő ellen, aki...

Újabb adóemelést jelentett be a kormány – sokaknak fog fájni

A 2024-es esztendőre szóló adócsomagot benyújtotta a kormány - értesült a HVG. Ezt az új intézkedést sokan kormányzati megszorítócsomagként értékelhetik, mivel számos területen érinti a...