Tóth Bertalan, az MSZP elnöke
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap számoltunk be róla, hogy Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője kérdésekkel fordult a legfőbb ügyészhez és a Nemzeti Bank elnökéhez is az adatszivárgási botránnyal kapcsolatosan.

2023. február 6-án reggel nyert bizonyságot, hogy a friss KSH jelentéshez jutott hozzá egy magántulajdonú gazdasági társaság, a fidesz-közeli Makronóm Intézet.

Vagyis az intézet több nappal a hivatalos megjelenés előtt ismerte a KSH adatait. Ilyen szintű kiszivárgás példátlan a magyar statisztika történelmében!

Továbbá, mivel már február 4-én, szombaton igazolhatóan a magántulajdonú társaság birtokában állt a jelentés, a KSH közleménye szerint az csakis a hivatalon, vagy egy állami vezetőn keresztül szivároghatott ki.

Tóth Bertalan a KSH belső vizsgálata alapján valamennyi miniszternek feltette a kérdést, a hozzájuk tartozó titkárságról küldték-e tovább a statisztikai hivatal embargós adatait.

Polt Pétertől arra várt választ, szerinte megalapozott lehet-e a hivatali visszaélés, a bennfentes információ jogosulatlan közzététele, akár a bennfentes kereskedelem gyanúja az ügyben, ha igen, mikor rendel el nyomozást az ügyben.

Polt Péter közölte, a kérdést – a tartalom szerinti elbírálás elvére figyelemmel – feljelentésként értékelte, elbírálás céljából a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodához továbbította.

A nyomozó hatóság azonban a feljelentést elutasította, mert úgy vélte, az eljáráshoz hiányzik a  bűncselekmény gyanúja.

Azonban az MNB elnöke arról tájékoztatott bennünket, hogy zajlik az adatgyűjtés az KSH adatszivárgási ügyében.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

„Kártyavárként omolhat össze a rendszer”, ha Karácsonyék mintapere győz a bíróságon

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, egy friss sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai napon jogi lépéseket tesz a szolidaritási hozzájárulással kapcsolatos, jogellenesnek...

Kést rántott egy idős nő Orbán Viktor születésnapján

Csak úgy áradt a keresztényi szeretet a szentmisén. A Gulyáságyú Média hírportál beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményezett egy idős nő ellen, aki...

Újabb adóemelést jelentett be a kormány – sokaknak fog fájni

A 2024-es esztendőre szóló adócsomagot benyújtotta a kormány - értesült a HVG. Ezt az új intézkedést sokan kormányzati megszorítócsomagként értékelhetik, mivel számos területen érinti a...