Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ígéretéhez híven ma megteszi a feljelentést Polt Péternél a sokmilliárdos fideszes károkozás miatt dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a Posta – Takarékszövetkezetek – FHB hármas furcsa, közpénzből támogatott üzleteinek felderítése érdekében.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette, különösen nagy vagyoni hátrányt meghaladó hanyag kezelés vétsége, valamint különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a legfőbb ügyésznél a FHB Nyrt. (ma Takarékbank) és a Fidesz-kormány FHB-kötvényes üzletelése miatt dr. Tóth Bertalan.

A 2012 és 2016 között lebonyolított, mintegy 30 milliárd forint értékű üzlet szabálytalan, megtévesztő elemeket tartalmazott.

A vagyonértékelések ellentmondásai manipulatív cselekményekre utalnak, amelyek miatt azok valószínűsíthetően nem a valóságot tükrözték, és arra szolgáltak, hogy leplezzék azt, hogy az állam magasabb értéket képviselő értékpapírokat cserélt alacsonyabb értékű papírokra.

Az államot megillető, de elmaradt kamatok, a magyar állam érdekei és vagyoni igényei érvényesítésének elmulasztása súlyos hátrányokat okozott az államnak.

Bár a kormányzat 2016. és 2019 között megpróbálta az ügyet elvarrni, és csendben lezárni, az általa megismert és nyilvánosságra került új tények, információk miatt szükséges az ügyletet a büntetőjog szemüvegén keresztül is újraértékelni.

A folyamatban lévő jogállamisági eljárás miatt sem mindegy, mit lép az ügyészség, mit tesz a nyomozó hatóság!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: