Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A HírTv Célpont című adásából kiderült, hogy a Fidesz megkezdte a fővárosi kampányát.

Budapest Ferencvárosában forgatott a HírTV stábja egy fideszes politikussal kiegészülve, ahol egy hányadtatott sorsú lakóházat mutattak be. Penészes falak, omladozó vakolat a pincében álló víz.

A riportfilmben bemutatott Drégely utca 12. csak egyike annak a 60 darab még romos háznak amelyet fel kellene újjítani a kerületben. Az épületekben alacsony konfortfokozatú, dohos, vizedesdő lakások találhatóak, az illemhelyiség többnyire a folyosó végén egy közös helyiségben találhatóak. Nem vitás, fel kellene újjítani ezeket a házakat.
A riportfilmben bemutatott Drégely utca 12. csak egyike annak a 60 darab még romos háznak amelyet fel kellene újjítani a kerületben. Az épületekben alacsony konfortfokozatú, dohos, vizedesdő lakások találhatóak, az illemhelyiség többnyire a folyosó végén egy közös helyiségben találhatóak. Nem vitás, fel kellene újjítani ezeket a házakat.

Kétségtelen, hogy szívszorító képsorokat mutattak bea XXI. század Budapestjén. Bár nyílvánvalóan a baloldali városvezetés lejáratása volt a cél, a riportban feltárt közállapotok tényleg tarthatatlanok, még akkor is, ha nyílvánvalóan nem abban a 3 évben keletkezett ez, amióta a baloldal vezeti a kerületet.

De nézzünk egy kicsit távolabb. Miért furcsa a romos házak és Ferencváros kapcsolata?

Ferencvárosban az elmúlt 30 évben az egyik legátfogóbb tömbrehabilitációs program zajlott le, amelyet még a 90-es években az MSZP és az SZDSZ kezdett el. Több könyv és beszámoló mintaként tekint a ferencvárosi lakóházakat megújjító programra amelynek keretébena  kerület csaknem 80%-ában felújjított épületek álnak.

Akkor hogy lehetséges, hogy a Fidesz mégis elhanyagolt és élhetetlen lakóépületeket mutogat a propagandatévéjében?

Nemes egyszerűséggel úgy, hogy ez a program közel sem ért még a végére. Jelenleg is két lakóház bontása kezdődik meg hamarosan a kerületben és a képviselők már dolgoznak azon a terven, hogy hogyan lehetne felgyorsítani ezt a folyamatot ugyanis jelenleg is 60 lakóház van, amely arra vár hogy felújjítsák vagy újjat építsenek a helyére.

De ez iszonyatos összeg. Egy lakóház felújjítása csaknem 2 milliárd forintba kerül az önkormányzatnak.

Lenne rá pénz, de valami egészen más a fontos

A riport kapcsán megszólalt közösségi oldalán Torzsa Sándor a ferencvárosi MSZP-DK frakcióvezetője. 

Torzsa Sándor a kerületi MSZP-DK frakciószövetség vezetője többször is nyílvánosan kérte számon a kerületi Fidesz képviselőit, hogy a felesleges kormányzati látványberuházások helyett a Fidesz miért nem biztosít pénzt inkább az ilyen szörnyűséges állapotú lakóházak felújjítására. Torzsa szerint a kerületben épülő stadion árának feléből az összes lakóházat meg tundá újjítani a baloldali városvezetés.

Mint fogalmaz a Ferencvárosi Fidesz kampányüzemmódba kapcsolt. Ezerrel kér számon minket, hogyhogy nem újítottuk fel 3 és fél év alatt a 60 igencsak rossz állapotú önkormányzati bérházat. Még a HírTV Célpont műsorát is bevetették.

Torzsa szerint pontosan tisztában van tehát a Fidesz azzal, hogy milyen körülmények között élnek az emberek Ferencvárosban.

De nézzük, hogy miért is nem költözhet minden ferencvárosi új lakásba? – teszi fel a kérdést.

A Fidesz 240 milliárd forintért épített egy stadiont a Duna-parton. Egy önkormányzati bérház felújítása 2 milliárd forint. 60 ilyen önkormányzati bérházunk van. 120 milliárdból, magyarul a stadion árának a feléből MINDEN ferencvárosi önkormányzati bérházat fel lehetett volna újítani.

Ha tetszik, ha nem kedves Fidesz, a ferencvárosiak azért nem laknak új lakásokba, mert Ti az adófizetők pénzét inkább egy stadionra költöttétek… pontosabban három stadionra. Ezt soha ne felejtsük.

Míg a Fidesz elherdálta a tömbrehabilitáció befejezéséhez szükséges pénzt, ezzel szemben az ellenzéki Ferencvárosi Önkormányzat 10 önkormányzati házban kezdte meg a tömbrehabilitációt, közel 300 önkormányzati bérlakást újított meg és további 20 házon végzett el nagyobb felújításokat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: