Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP jelenleg a legjózanabb hang az ellenzéki oldalon. A Szocialista Párt mielőbbi teljes összefogást sürget. Kunhalmi Ágnes szerint már most meg kell kezdeni a tárgyalásokat, mert a Fidesz már szervezi a kampányát.

A 2024-es önkormányzati választásokra történő felkészülés megkezdését sürgette pénteken az MSZP társelnöke. Kunhalmi Ágnes szerint a helyieknek kell kiválasztaniuk azt az egy ellenzéki jelöltet, aki a kormánypárti kihívója lesz helyben.

A szocialista politikus az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, „nincs demokratikus és jóléti Magyarország erős önkormányzatok és erős önkormányzatiság nélkül”.

Hozzátette: akkor amikor a Fidesz elvonja a forrásokat az önkormányzatoktól, a településen élőkkel „babrál ki”.

A társelnök azt mondta, nem véletlen, hogy a Fidesz 2024-ben egy napra szervezte az önkormányzati és az európai parlamenti (EP-) választásokat. A Fidesz nem akarja, hogy a polgármesteri kampányok a településen elért eredményekről szóljanak, hanem „vastag brüsszelezést, szuverenitáskérdést és identitáskampányt akar csinálni”.

Kunhalmi Ágnes elmondta, az MSZP levéllel fordult a többi demokratikus párthoz, hogy a helyi együttműködések érdekében kezdjék el a tárgyalásokat. Jelezte, a demokratikus ellenzéki pártok többsége nyitott volt a kezdeményezésre.

A társelnök úgy látta, helyben kell megállapodni és az egyetlen, a legjobb ellenzéki jelöltet kell kiválasztani a Fidesz jelöltjével szemben.

Hozzátette: ha az együttműködő felek nem tudnak megállapodni, akkor előválasztásra van szükség.

Kunhalmi Ágnes azt mondta, a helyi választásokba a civileket is be kell vonni, minden településen meg kell találni azt a konstrukciót, amellyel meg lehet mozdítani az ellenzéki szavazókat. Ez lehet egyesületi forma, vagy pártlogók feltüntetése, vagy civilek és pártok együttműködése – részletezte.

A politikus közölte, az MSZP eddig 11 polgármesterről nyilvánította ki, hogy ha indulnak az önkormányzati választáson, támogatják őket. Ide sorolta Lengyel Róbertet (Becsülettel Siófokért Egyesület) Siófok polgármesterét, Gajda Pétert (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), a főváros XIX. kerületének vezetőjét, Horváth Csabát (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), a XIV. kerület polgármesterét, Bónis Imrét (MSZP), a Baranya vármegyei Sámod 1990 óta hivatalban lévő vezetőjét, továbbá Nemény Andrást (Éljen Szombathely! Egyesület- Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-MKKP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa), Szombathely polgármesterét, Fehér Lászlót (Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület), Celldömölk polgármesterét, Szabó Józsefet (MSZP), aki Répcelakot vezeti, valamint Péterffy Attilát (Mindenki Pécsért Egyesület), Pécs polgármesterét.

Kunhalmi Ágnes elmondta, támogatják a szocialista Kormos Annát, aki Mezőcsát, Márton Rolandot, aki Székesfehérvár, Csige Tamást, aki Hajdúdorog, Grőber Attilát, aki Pápa, Somlyódy Csabát, aki Budapest X. kerületében, Csizmazia Ferencet, aki Budapest XVI. kerületében, Lukoczki Károlyot, aki a főváros XVII. kerületében és Pajin Bálintot, aki Budapest XXII. kerületében lenne polgármester.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: