Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Budapesten nullára kell csökkenteni a halálos közúti balesetek számát.

Hogy ez a célunk, abban egyetértettünk Terdik Tamás vezérőrnaggyal, Budapest rendőrfőkapitányával, akivel mai találkozónkon áttekintettük, milyen lépések szükségesek a fővárosi közlekedésbiztonság erősítéséhez.

Ebben én a zéró tolerancia elvét vallom:

több lépésben igenis elérhető cél, hogy senki ne haljon meg közúti balesetben Budapesten.

Mindez sajnos nem hozhatja vissza a hétvégi tragikus balesetben elhunyt fiatal lány életét, és elborzadva olvasom, hogy kiderült, két ember élete is csak centiken múlott vasárnap hajnalban. Ilyen többé nem fordulhat elő.

És hogy mit kell és lehet tenni? A balesetek súlyosságának elsődleges tényezője a sebesség, minden jel szerint ennek volt szerepe a vasárnap hajnalban történt tragédiában is.

A gyorshajtás megelőzésére és szankcionálására is alkalmas az éjjel-nappal működő sebességmérő kamerarendszer kiépítése a városon belül, ebben az elsődleges feladat a rendőrségé, de van teendője a fővárosi közútkezelőnek is, közöttük az együttműködést felgyorsítjuk.

Elkészítettük emellett a fővárosi közlekedésbiztonsági stratégiát, azon városfejlesztési lépések sorozatát, amelyekkel a közúti biztonság erősíthető.

Megkezdtük ennek a stratégiának a szakmai egyeztetését, legutóbb többek között az Autóklubbal is tárgyaltunk róla.

A véleményüket figyelembe vesszük, és ennek alapján a stratégiát már ezen a héten nyilvánosságra hozzuk, hogy elkezdjük – a párbeszéden alapuló városvezetés elveinek megfelelően – a szélesebb körű társadalmi egyeztetést.

Az így véglegesülő közlekedésbiztonsági lépések végrehajtását kiemelt prioritásnak tekintem.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: