Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Orbán-kormány még a felét sem adta oda tavaly annak a nyugdíjprémiumnak, amit a törvény szerint ki kellett volna fizetni a nyugdíjasoknak – állítja az MSZP alelnöke, Korózs Lajos.

A szocialista politikus szerint a nyugdíjasoknak meg kell kapniuk a pénzüket!

2022-ben ugyanis 4%-os GDP növekedés után fizettek nyugdíjprémiumot, miközben a KSH napokban publikált adatai szerint a valóságos növekedés 4,6% volt. Ez azt jelenti, hogy a nyugdíjasoknak a tavalyi 10 ezer forint helyett a törvény szerint 22 ezer forint összegű prémiumot kellett volna kapniuk.

Szégyen és gyalázat, hogy az Orbán-kormány a nélkülöző idősek zsebéből lopja ki a pénzt újra és újra azzal, hogy vagy az inflációt becsüli tudatosan alá, vagy a GDP-növekedés mértékét.

A Fidesz-kormány fizesse ki a nyugdíjasoknak a nekik járó pénzt! Ez az összeg ugyanis ott volt az államkasszában, hiszen a nyugdíjprémiumra 68,5 milliárd forint volt elkülönítve, amiből végül csak 23,5 milliárdot fizettek ki. Mi lett a visszatartott pénzzel? Miért nem adták oda a nyugdíjasoknak?

A törvény világosan rendelkezik: ez a pénz jár a nyugdíjasoknak! Az Orbán-kormánynak csak annyit kell tennie, hogy odaadja azt, ami egyébként is nyugdíjprémiumra lett elkülönítve.

Továbbá az MSZP szerint szükség van az alacsony nyugdíjak felzárkóztatására, a minimális nyugdíj emelésére, valamint rezsikompenzációra a 100 ezer forintnál kisebb nyugdíjjal rendelkezők számára.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Pataky Attila gyakorlatilag szerelmet vallott Orbánnak

Pataky Attila, az Edda Művek együttes frontembere, exkluzív interjút adott a Mandinernek, ahol nyíltan beszélt az őt ért kritikákról, a földönkívüli élet létezéséről, a...

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...

Orbán sötét boszorkánykonyhája újra ontja a szemetet: Itt a Fidesz sötét kampánya

A kormánypropagandát a jelek szerint Karácsony Gergely egy mondatára futtatják fel. A Fidesz egy "figyelemfelhívó" kampányt indít - jelentette ki a párt kommunikációs vezetője Hollik...